BUKTINJA U FARKAŠEVCU

FOTO: VATROGASCU IZGORJELA KUĆA DOK JE BIO NA POSLU 'Izbezumljen sam odjurio doma i počeo gasiti vatru. Kad je bila sasvim ugašena, slomio sam se...'

 
 Prigorski.hr

Dok je u četvrtak prijepodne bio na poslu, Kristijan Slunjski (32), ujedno i zapovjednik DVD-a Kabal, nije ni slutio da njegovi roditelji i dva sina osnovnoškolca proživljavaju pravu dramu u Farkaševcu.

Bilo je oko 10.40 sati kada je najvjerojatnije zbog kratkog spoja kojem je kumovao, pretpostavlja se, štakor došlo do požara štaglja uz obiteljsku kućicu Slunjskih.

Iako su vatrogasci vrlo brzo stigli na mjesto događaja i dali sve od sebe da požar ugase što prije, Slunjski su ostali bez svega. Materijalna šteta je velika, ljudskih žrtava nema, a u tragediji su život izgubila dva psa, Luna i Nera, koji su bili vezani lancima u neposrednoj blizini buktinje.

Prvi čovjek DVD-a Kabal, koji je član DVD-a od 16. godine, na koljenima je jer ovisi o tuđoj pomoći, a kad su vijest o tragediji njegovi kolege proširili u virtualnom svijetu, nije dugo trebalo da na vlastitoj koži osjeti da "dobrih ljudi uvijek ima i uvijek će ih biti".

- Nažalost, našao sam se u nevolji u kojoj se nalaze svi oni kojima pomažem kad idem na intervenciju. U kući u vrijeme požara bila je moja obitelj, a ja sam radio na dostavi. Kad su me roditelji zvali na telefon nisam odmah čuo jer nisam imao mobitel kod sebe, no ubrzo je uslijedio i poziv iz vatrogasne baze. Sasvim izbezumljen brzo sam odjurio kući, obukao vatrogasno odijelo i počeo gasiti požar. Ostao sam hladne glave ponašajući se jednako kao kad gasim tuđu imovinu. A kad je vatra bila sasvim ugašena, tada sam se slomio - ispričao je za Jutarnji list Kristijan Slunjski, kojega je prizor dva stradala psa na zgarištu nakon svega posebno dotukao.

- Mješankama Luni i Neri nije bilo spasa, a kad je počelo gorjeti, spašen je mužjak Smucek koji je bio uz samo dvorište pa su ga odmah, po dolasku na intervenciju, spasili. Moji roditelji i sinovi školarci nisu ozlijeđeni, i to je najbitnije. A u kući je sve izgorjelo, osim jednog starog televizora i nešto odjeće koja je, međutim, začađena - otkriva dalje Slunjski. Prvi koji su mu pritekli u pomoć bili su susjedi i kolege.

S obzirom na lavinu dobrote koju su pokrenuli vatrogasci, Slunjski kaže da mu telefon stalno zvoni, poruke stižu, uplate na tekući račun sjedaju.

- Iznenadio me odaziv ljudi. Zovu različiti ljudi, pišu, nude pomoć. Jedan susjed ima građevinsku tvrtku koja je ponudila da će mi napraviti krovište o svom trošku. Doista sam zaprepašten dobrotom znanih i neznanih. Do kasno u noć bio sam na zgarištu da se plamen ne bi aktivirao s obzirom na to da je planuo štagalj u kojem je bilo puno sijena, a sad je na redu da se sve raščisti i krene ispočetka. Ta kućica je sagrađena prije 30-ak godina na zemljištu moga oca i strica. U njoj nas je živjelo ukupno osmero, a trenutno smo smješteni u susjedstvu - zaključio je Slunjski.

Svi koji žele pomoći obitelji Slunjski mogu to učiniti uplatom na tekući račun u Zagrebačkoj banci: Kristijan Slunjski, IBAN HR: 2823600003222836118 ili osobno na adresi Kabal 81, 10344 Farkaševac .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:18