ZAGREB-KARLOVAC

FOTO: VELIKA NESREĆA NA AUTOCESTI Mazda udarila u stup pa završila na krovu, dvije osobe odletjele na drugu traku, jednu zgazio auto...

Kako izgleda mjesto nesreće, pravo je čudo što je itko preživio ovako stravičan udar
 Mario Pušić

Užasna prometna nesreća dogodila se oko 16.45 sati na autocesti A1, dionici Zagreb-Karlovac, u smjeru juga, petstotinjak metara prije karlovačkih naplatnih kućica. Policija javlja da je jedna osoba smrtno stradala, a dvije su ozlijeđene. Kako izgleda mjesto nesreće, pravo je čudo što je itko preživio ovako stravičan udar.

Prema izjavama očevidaca, pick-up Mazdi, koja je u teretnom prostoru prevozila keramičke pločice, pukla je stražnja desna guma, vozilo se zaljuljalo, udarilo u rasvjetni stup te bankinu koja dijeli jednu prometnu traku od druge, a onda se nekoliko puta okrenulo, te zaustavilo na krovu. Dvije osobe su pritom ispale iz Mazde i doslovno preletjele na traku kojom se vozi u smjeru Zagreba. Na jednu osobu je naletjelo vozilo, pregazilo je i na mjestu usmrtilo. Druga osoba je davala znakove života, te je zbrinuta brzom intervencijom hitne medicinske pomoći, kao i treća osoba, koja je izvučena iz prevrnutog vozila.

(Foto: Mario Pušić / EPH)

Predmeti iz vozila, osobne stvari putnika, odjeća, kao i teret, keramičke pločice, razasuti su oko 150 metara od vozila na obje trake, pa je zato promet u smjeru juga i sjevera u potpunoj blokadi. Stražnja vrata vozila odletjela su oko 100 metara, te su se zaustavila na zaustavnoj traci trake u smjeru Zagreba, što dovoljno govori o silovitosti udara.

FOTOGALERIJA: Teška nesreća na autocesti kod Karlovca

Karlovačke interventne službe reagirale su vrlo brzo, a prije dolaska medicinskih timova, preživjelima su prvu pomoć pružili vozači i putnici koji su naišli na tragediju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:26