KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

FOTO: VELIKA ZAPLJENA POLICIJE Kod Splita pao 27-godišnjak s 200 kilograma marihuane, a kod Belog Manastira šverceri duhana

 
 PU osječko-baranjska

U korona krizi policajci nisu zaboravili i na one koji ovu situaciju koriste za kriminalne aktivnosti. Tako su splitski policajci u srijedu oko 22 sata u mjestu Drašnice na makarskom području zaustavili teretnjak kojim je upravljao 27-godišnjak koji je u skrivenim pregradama vozio ukupno 200 kg marihuane u 30 PVC paketa.

Drogu je otrkio policijski pas, a nakon kriminalističkog istraživanja 27-godišnjak je kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku.

PU splitsko-dalmatinska

Osječki policajci su pak u četvrtak oko 15 sati u Belom Manastiru uočili 64-godišnjakinju iz Belog Manastira koja je preko ograde dvorišta preuzela torbu od 34-godišnje hrvatske državljanke.

Bile su im sumnjive pa su pregledom torbe pronašli paket sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Daljnjim istraživanjem utvrdili su da je paket sitno rezanog duhana kupila od 34-godišnje hrvatske državljanke iz Belog Manastira.

Nad 34-godišnjom hrvatskom državljankom iz Belog Manastira provedeno je kriminalističko istraživanje i tom prilikom 34-godišnjakinja je dragovoljno predala više PVC vreća sa sitno rezanim duhanom ukupne težine oko 290 kilograma i kuhinjsku vagu s tragovima sitno rezanog duhana.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je organizator prodaje duhana 64-godišnjak iz Belog Manastira koji je nabavio duhan te ga ustupio 34-godišnjakinji radi daljnje prodaje.

Protiv počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela kaznene prijave.

PU osječko-baranjska

PU osječko-baranjska

PU osječko-baranjska

PU osječko-baranjska

PU osječko-baranjska

PU osječko-baranjska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:42