VATRENA STIHIJA

FOTO, VIDEO: POGLEDAJTE KAKO ZGRADA U GOTOVČEVOJ IZGLEDA JUTRO POSLIJE POŽARA Otkriveno odakle je vatra krenula, u potpunosti izgorjela dva stana

 
 Ranko Suvar / CROPIX

U vatrenoj stihiji koja je izbila u utorak navečer oko 20.40 sati u Gotovčevoj ulici u Zagrebu ozlijeđena je jedna osoba. Dok se iščekuju rezultati policijskog očevida u Gotovčevoj ulici, ono što je do sada poznato je da je počeo u stanu na četvrtom katu te se brzo putem tzv. fasadne obloge počeo širiti prema krovištu i po samoj oblozi cijelog objekta.

Iako je vatra brzo ugašena u stanu od 30m2, vatrogasci su bdjeli skoro cijelu noć kontrolirajući fasadne obloge i krovište.

Kako doznaje Dnevnik.hr, požar je krenuo iz kuhinje u jednom od stanova na četvrtom katu.

FOTOGALERIJA: Zgrada kod Kvatrića jutro nakon katastrofalnog požara

U požaru je izgorio jedan stan veličine 30 m2, u tri stana je požar oštetio rolete i prozore, hodnik i tavan su zadimljeni dok je krovište na par mjesta otvoreno kako bi se požar presjekao.

Facebook/JVP Zagreb

Facebook/JVP Zagreb

Facebook/JVP Zagreb

Ukupno 32 vatrogasca na požarištu su dala svoj obol a pričinjena šteta, kao što se može vidjeti iz samih fotografija, je velika. Osim toga, opožareni su stubište, tavanski prostor i dva automobila na koje su padali opožareni dijelovi.

Kako nam je javio naš reporter s mjesta događaja, neko vrijeme su na ulicu otpadali zapaljeni dijelovi šindre s krovišta te je u jednom trenutku izgledalo kao da bi se dio konstrukcije mogao urušiti, no do toga ipak nije došlo.

Snimio: Marin Dešković

Snimio: Marin Dešković

- Spremala sam djecu na spavanje, a stan se najednom ispunio smradom. Pogledala sam kroz prozor, a dolje su ljudi već bili i vikali je l' tko zvao vatrogasce. Ubrzo je došlo puno vatrogasaca, doslovno su opkolili ulicu i krenuli gasiti. Dim je sukljao desetke metara u vis. Spustili smo se svi iz zgrade van jer nismo znali gdje točno gori, da bi se na kraju ustanovilo da je požar u susjednom ulazu - rekla je za Jutarnji jedna stanarka Gotovčeve.

Drugi stanar zgrade kaže da je vidio Hitnu kako odvozi nekog, ali "ne zna je li to njihov susjed ili su posjetitelji koji svako malo po zgradama nešto prodaju, dijele letke ili prose".

Snimio: Marin Dešković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:19