OPET GORI

FOTO, VIDEO: POŽAR U NACIONALNOM PARKU KRKA Vatra ne jenjava, gasi je čak šest kanadera i airtractora

 
 CROPIX

Na požarište Dubravice-Kovilići kod Skradina u Šibensko-kninskoj županiji, u sastavu Nacionalnog parka Krka, dodatno su u petak, 9. kolovoza 2019. upućena još tri Airtractora i jedan Canadair iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH te je na požarištu sveukupno angažirano šest protupožarnih aviona (tri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802), priopćili su danas poslijepodne iz Ministarstva obrane.

Dubravice, 080819.
U Nacionalnom parku Krka buknuo je sumski pozar. U gasenju pozara vatrogascima pomazu i kanaderi.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Riječ je o istom požarištu na kojem su tijekom jučerašnjeg dana zračne snage djelovale sa ukupno 4 protupožarna aviona pri čemu je ostvareno oko 10 sati naleta te izbačeno oko 130 vodenih bombi odnosno oko 700 tona vode.

Dubravice, 080819.
U Nacionalnom parku Krka buknuo je sumski pozar. U gasenju pozara vatrogascima pomazu kanaderi i air traktori.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Ovo je 24. požar od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja) na kojem su angažirane zračne protupožarne snage (15 u Šibensko-kninskoj, tri u Zadarskoj, dva u Splitsko-dalmatinskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika, dodaju iz MORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:23