JUTARNJA AKCIJA

FOTO, VIDEO: PRIVEDENI TALIJANSKI KRIVOLOVCI Pomorska policija dovela veliku ribaricu u zadarsku postaju, a posada novinarima pokazala 'srednji prst'

 
 Luka Gerlanc / Cropix

Šestorica talijanskih ribara koji su u utorak rano ujutro zatečeni u krivolovu u akvatoriju Dugog otoka, na južnoj strani, stigli su do Zadra gdje ih je dovela Pomorska policija, piše Zadarski.hr.

Oko 8 sati počeli su službenim plovilom pratiti brod do luke u Zadru, u koju je uplovio oko 11.45 sati.

Kad su talijanski ribari vidjeli da su ih na Liburnskoj obali dočekali novinari, nisu bili zadovoljni. Iskazivali su nezadovljstvo pružajući prema novinarima srednji prst.

FOTOGALERIJA: Privođenje talijanskih ribara

Prema do sada dostupnim informacijama radi se o kaznenom djelu iz Zakona o nadzoru državne granice.

Po dolasku u Zadar kapetan i vlasnik brodice odvedeni su na obavijesni razgovor u policijsku postaju, dok su ostali članovi posade ostali na brodu uz nadzor policije.

- Jutros oko 7 i 35 sati u akvatoriju kod Dugog otoka, službeno plovilo Postaje pomorski i aerodromske policije Zadar zaustavilo je talijanski ribarski brod radi ulaska u teritorijalno more RH, a koji je prethodno uočen 1 milju od Dugog otoka. U 8,05 sati započelo je dopraćivanje talijanskog ribarskog broda do luke u Zadru - priopćeno je iz PU zadarske, prenosi Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:54