CIJELU NOĆ GASILI

FOTO, VIDEO: VELIKI POŽAR KOD LUDBERGA Vatra u samo pola sata progutala skladište, požar zaprijetio i kućama!

 eVaraždin

LUDBREG - Više od 200 dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca još uvijek gasi požar koji je u noći s utorka na srijede buknuo u velikom skladištu tvrtke Požgaj Grupa u Velikom Bukovcu kraj Ludbrega. Požgaj Grupa jedna je od najvećih i najuspješnijih hrvatskih drvnih tvrtki koja svoje parkete i druge drvne proizvode izvozi većinom na strana tržišta.

Požar je buknuo oko ponoći u noći sa utorka na srijedu u velikom skladištu površine dva nogometna igrališta u kojem je bio smješten gotov parket namijenjen izvozu na strana tržišta. U skladištu su se osim parketa nalazile i još neke lako zapaljive tvari kao što su briketi te boje i lakovi, a uslijed djelovanja vatre došlo je i do nekoliko manjih eksplozija.

Na mjesto događaja upućeno je više od 200 profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca sa 25 navalnih vozila koji su se cijelu noć borili s vatrenom stihijom pokušavajući spriječiti širenje požara na okolne proizvodne hale ali i obiteljske kuće. Požar su pred jutro uspjeli lokalizirati i spriječiti njegovo širenje no očekuje se da će sam požar u skladištu, zbog lako zapaljivog materijala koji se nalazio u njemu, tinjati još barem 48 sati.

Tek nakon što požar bude u potpunosti ugašen bit će moguće obaviti očevid i utvrditi uzrok nastanka požara. Materijalna šteta neslužbeno se procijenjuje na više milijuna eura.

Požgaj Grupa je inače vodeći hrvatski proizvođač parketa i ostalih podnih obloga, a svoje proizvode izvoze većinom na strana tržišta. Prošle godine svoje su parkete izvezli i u Katar, a opremili su i luksuzni hotel Rixos Bomonti u Istanbulu. Aktivni su i na tržištima Kanade, država Skandinavije, Velike Britanije i ostalih europskih zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 19:47