STRAVIČAN ZLOČIN

FOTO Vrbovsko: Usmrtio ženu i ranio punicu, a zatim se ubio u šumi!

 Mario Pušić/CROPIX

NOVO 21:40 - Život žene teško ozlijeđene danas u Vrbovskom i dalje je u opasnosti, doznaje se večeras iz Jedinice intenzivnog liječenja Kliničkoga bolničkog centra Rijeka, gdje je smještena.

Sedamdesetogodišnja A. D. zadobila je prostrjelne rane na glavi, ali pri tom nije oštećen mozak, rečeno je u riječkom KBC-u.

Žena je pronađena jutros s teškim ozljedama u Vrbovskom u svom stanu, a uz nju je u stanu pronađena mrtva njezina 46-godišnja kći B. R.

Nekoliko sati poslije u šumskom predjelu pokraj Vrbovskog pronađeno je mrtvo tijelo Z. R., supruga ubijene i zeta ozlijeđene žene. Županijsko državno odvjetništvo iz Karlovca dovodi u vezu oba stradavanja. Pretpostavlja se da je muškarac počinio samoubojstvo.

A. D. je najprije bila prevezena u bolnicu u Ogulinu, gdje je stabilizirana te je prevezena u riječki KBC.

---------------------------------------------------

VRBOVSKO - Potpuno rastrojeni Zdenko Rožman (58) jutros oko 7.30 sati u ruke je uzeo pištolj i iz blizine pucao u glavu 12 godina mlađe supruge Božene. Jadnica je pala i na mjestu preminula. Boženina majka, Zdenova punica Tončica, začula je pucanj. Nekoliko sekundi kasnije Zdenku je okrenuo pištolj i prema njoj. S oružjem u rukama izjurio je od kuće, sjeo u automobil te kroz goranskog gradića i kraj kanjona Kamačnik pobjegao u šumu. Tu se skrivao nekoliko sati, a potom presudio samome sebi.

Za to vrijeme liječnička ekipa borila se za život njegove punice u Općoj bolnici Ogulin gdje je smještena u šok sobu, a pred obiteljskom kućom kriminalistički inspektori izuzimali su tragove s mjesta krvoprolića. Vrbovsko je bilo pod policijskom opsadom, jer su u tih nekoliko sati nakon pucnjave tragali za ubojicom, naoružanim i opasnim. Policajci naouružani automatskim puškama osiguravali su i mjesto tragedije.

Zamjenik županijske državne odvjetnice iz Karlovca Mladen Krajačić vodio je očevid. Novinarima je potvrdio ubojstvo i pokušaj ubojstva te dodao da se za osumnjičenikom traga. Bilo je to oko 13 sati. Tada još nije znao za samoubojstvo, a nije mogao govoriti o motivima strašnog zločina, ali ni otkrivati detalje iz istrage. Nije želio komentirati niti informacije da je osumnjičenik prisilio susjeda da ga odveze u šumu.

Obiteljska tragedija šokirala je mještane Vrbovskog koji sličan događaj ne pamte. Uglavnom ne žele komentirati što se dogodilo u inače mirnoj obiteljskoj kući u Ulici Ivana Gorana Kovačića. Obitelj Rožman, ubojica Zdenko, ubijena Božena, ranjena Tončica, te njezine dvije punoljetne unuke, odnosno kćeri, živjela je na prvom katu dotrajale zidane kuće. U prizemlju je nekada bila trgovina mješovitom robom te prodavaonica motornih pila.

- Možda ljubomora. Ne znam - kaže nam jedan od mještana dodajući da se večer prije tamo feštalo.

Drugi susjed nam govori da su preminuli supružnici djelovali skladno, te da su gotovo svo slobodno vrijeme provodili zajedno. Događaj ga je šokirao.

Zdenko je u mladosti bio redar u delničkom diskoklubu, u posljednje vrijeme nije imao stalan posao, dok je Božena bila zaposlena u Hrvatskim šumama.

Kako doznajemo, Zdenko je bivši branitelj i posjedovao je velik arsenal oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 12:18