DVIJE GODINE ČINIO ŠTETU

FOTO: ZAGREBAČKA POLICIJA OTKRILA NIZ NOVIH DETALJA O PIROMANU NA BICIKLU Zapalio je čak 22 vozila diljem metropole, evo kako je operirao

 
 PU zagrebačka

Policijski službenici PU zagrebačke uhitili su 27-godišnjaka za kojeg se sumnja da je po Zagrebu palio vozila. On je do vozila dolazio biciklom, donosio kocke za potpalu te je u 2018. zapalio 11 vozila, a isti broj vozila zapalio je i u 2019. godini.

Policija sumnja da je 27-godišnjak 14. studenog 2019. godine oko 2.30 sati biciklom došao na adresu u Zagrebu, Kajfešov brijeg ispred kućnog broja 8, do parkirališta automobila, gdje je otvorenim plamenom zapalio kocke za potpalu vatre, koje je donio sa sobom, koje je zatim postavio na prednji lijevi kotač parkiranog automobila marke VW Multivan slovenskih nacionalnih oznaka, a uslijed čega je došlo do širenja plamena te je automobil djelomično izgorio.

PU zagrebačka

Nakon toga, na isti je način zapalio zadnji lijevi kotač automobila marke Citroen zagrebačkih registarskih oznaka, a koji je u potpunosti izgorio. Požar s tog automobila se proširio na osobni automobil marke Opel Astra zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio parkiran pored Citroena i koji je djelomično izgorio.

Sumnja se i da je na isti način na istoj adresi zapalio zadnji lijevi kotač osobnog automobila marke VW Caddy krapinskih registarskih oznaka, a zatim i zadnju desnu gumu osobnog automobila marke Nissan zagrebačkih registarskih oznaka. Oba automobila su djelomično izgorjela.

Nakon toga osumnjičeni se biciklom odvezao do Gradišćanske ulice kod kućnog broja 26, gdje je na isti način zapalio prednji desni kotač automobila marke Citroen zagrebačkih registarskih oznaka, koji je u potpunosti izgorio.

S te adrese odvezao se biciklom u 1. Loparsku ulicu kod kućnog broja 1, gdje je došao do ograđenog parkirališta, preskočio žičanu ogradu visine oko 175 cm te na isti način zapalio stražnji lijevi kotač vozila marke Mercedes Sprinter zagrebačkih registarskih oznaka, zbog čega je došlo do nagaranja vozila te nagaranja drugog vozila marke Mercedes Sprinter zagrebačkih registarskih oznaka.

PU zagrebačka

Također, policija sumnja da je 13. studenog 2018. godine između 1.50 do 4.45 sati, došao do parkirališta automobila u Ulici Dragutina Albrechta kod kućnog broja 30 i do automobila marke VW T-Roc osječkih registarskih oznaka te je otvorenim plamenom zapalio kocku za potpalu vatre pritom zapalivši stražnji desni kotač automobila koji je u potpunosti izgorio.

Nakon toga plamen se proširio na okolne parkirane automobile i to na automobil marke VW Polo zagrebačkih registarskih oznaka koji je u potpunosti izgorio, na automobile marke Renault Scenic i Hyundai Lantra zagrebačkih registarskih oznaka koji su djelomično izgorjeli.

Nakon toga je prišao automobilu marke Audi zagrebačkih registarskih oznaka, koji je zapalio na identičan način, u predjelu stražnjeg desnog kotača, a automobil je u potpunosti izgorio. Plamen s tog automobila se proširio na okolne automobile i to automobile zagrebačkih registarskih oznaka marke Renault Modus, Opel Astra, Škoda Octavia, Toyota Yaris, Mazda, VW Golf koji su djelomično izgorjeli. Nakon toga osumnjičeni se udaljio s mjesta događaja.

PU zagrebačka

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:38