EKSKLUZIVNO

Fotografije s mjesta Dujmićeve nesreće: ‘Čuo se snažan udarac, auto je gotovo pao u provaliju‘

Zaustavio se oko pet metara ispod razine ceste, odnosno desetak metara nad provalijom. Od pada ga je zadržalo granje
Razbijeni auto u kojem je bio Rajko Dujmić
 Jutarnji List/Cropix/Ronald Goršić

- Čuli smo snažan udarac, kao da je nešto puklo. Kada smo izletjeli iz kuće vidjela se samo polomljena susjedova šljiva, a tek kad smo prišli, shvatili smo da je sletio automobil. Suprug je povikao da treba pomoć, da je dolje auto, i čovjek u njemu, a onda je došao drugi susjed i spustio se do vozila - ispričala nam je mještanka Starog Laza, odnosno Ulice Kosa na području Ravne Gore, koja je svjedočila stradavanju Rajka Dujmića jučer oko 17.15 sati.

image
Prometna nesreća Rajka Dujmića
Jutarnji List

Kako nam je potvrdila policija, poznati glazbenik je u VW Tiguanu zagrebačkih registracijskih oznaka zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika po izlazu iz oštrog lijevog zavoja koji se penje uzbrdo na tom dijelu kolnika, potom pokupio kameni zidić i šljivu da bi se zaustavio oko pet metara ispod razine ceste, odnosno desetak metara nad provalijom. Od pada ga je zadržalo granje.

image
Prometna nesreća Rajka Dujmića
Jutarnji List

Na mjestu nesreće se vide tragovi koje je označila policija, međutim, ne izgleda da je bilo kočenja, već je vozač jednostavno izlaskom iz zavoja produžio van ceste.

image
Mjesto prometne nesreće
Cropix

Drugi susjed mlađe dobi spustio se do vozila, nije znao da se radilo o Rajku Dujmiću, jer mu nije mogao vidjeti lice, a nije se usudio pomicati vozača.

image
Prometna nesreća Rajka Dujmića
Jutarnji List

- Nije ispao iz vozila kako se piše. Ostao je u nesvijesti na svojem sjedalu, ali mu se tijelo prebacilo na suvozačevu stranu s glavom prema dijelu gdje je suvozač drži noge. Nismo mogli vidjeti o kome se radi. Odmah smo zvali pomoć, nismo htjeli ništa dirati iz dva razloga, prvo nismo znali koliko su teške ozljede, a kao drugo, postojala je opasnost da bi se automobil svakog trenutka mogao survati - kažu nam susjedi koji su se spustili do vozila.

image
Prometna nesreća Rajka Dujmića
Jutarnji List

Tako su čekali hitnu, vatrogasce i policiju.

- Hitnoj je trebalo punih 45 minuta da dođe, a on je čitavo vrijeme tako ležao u nesvijesti. Izgleda da je ekipa bila na terenu, pa su zato kasnili. Kada su došli, zapravo su došli s neke intervencije, jer su vozili neku ženu. Nju su prebacili u drugo vozilo koje je potom došlo, a oni su zbrinuli Rajka Dujmića - kaže nam svjedokinja, kojoj je u tom trenutku postalo jasno da je u vozilu poznati glazbenik, nekadašnji član Novih fosila.

image
Prometna nesreća Rajka Dujmića
Jutarnji List

Ubrzo je na mjesto nesreće došla njegova supruga Snježana, koju je vijest zatekla u njihovoj vikendici malo dalje prema Mrkoplju. Od šoka joj je pozlilo, susjedi su joj pomogli i dali joj prvu utjehu. Rajkovo lice bilo je čitavo krvavo od udarca glavom u vjetrobransko staklo. Ozlijeđeni je odvezen u bolnicu na riječkom Sušaku. Ni dan poslije nije se probudio iz kome

image
Mjesto prometne nesreće
Cropix
image
Prometna nesreća Rajka Dujmića
Jutarnji List

- Molim vas molite da se probudi iz kome.... napisala je na Facebooku Snježana Dujmić, a brojni građani u komentarima izrazili su žaljenje zbog stradavanja Rajka Dujmića, te su poslali brojne poruke podrške.

image
Mjesto prometne nesreće
Cropix

Svi detalji nesreće bit će utvrđeni policijskom istragom koja je u tijeku, pa tako i razlog nesreće. Za sada se pretpostavlja da je to prebrza vožnja. Susjedi kažu da je u popodnevnim satima na ovom dijelu nezgodno voziti zbog sunca koje udara direktno u vjetrobransko staklo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 16:45