RAZBOJSTVO U SPLITU

FRIZERKA LUDA ZA ČOKOLADOM NAKON KRAĐE ZAPRIJETILA ZAŠTITARU 'Ugrist ću te, imam sidu!'

 Nikola Vilić / CROPIX

Zatvorska kazna od jedne pa do čak 10 godina prijeti 31-godišnjoj nezaposlenoj frizerki Dijani B. iz Splita koju Općinsko državno odvjetništvo tereti za razbojničku krađu prilikom koje je zaštitaru koji ju je uhvatio prijetila AIDS-om!?

Naime, kako piše Slobodna Dalmacija , Dijana je 30. ožujka ove godine, oko 20 sati, došla u trgovinu “Müller” u City Centeru one, te je s polica uzela i u svoju torbu ubacila 20 čokolada “Milka”, jednu bombonijeru “Ferrero Rocher” te dvije mliječne kreme ukupne vrijednosti 694 kune. S torbom nakrcanom slatkišima prošla je pokraj blagajne kao da ne postoji i krenula prema izlazu iz trgovine kada ju je zaustavio zaštitar “Klemm Securityja” Ivan V.

Kazao joj je da se vrati natrag u trgovinu, no Dijana je to odbila i krenula prema pokretnim stubama koje vode k izlazu iz centra.

On ju je pokušao spriječiti uhvativši je, po optužnici, za lakat, a ona mu je tad odgovorila da je pusti jer da ne zna tko je ona. Pokušala se otrgnuti stegnuvši torbu i zaprijetila je zaštitaru: “Ugrist ću te, imam sidu.” Tek kad su zaštitaru došli u pomoć dvojica kolega, Dijana je prestala s opiranjem.

U svojoj je obrani pred Općinskim državnim odvjetništvom kazala da je tog dana ukrala čokolade u “Müllera”, no da je odmah kad ju je zaustavio zaštitar spustila torbu i dala mu osobnu iskaznicu jer se nije htjela sramotiti.

Kazala je i da se nije opirala zaštitaru da bi mogla pobjeći, nego da nije željela da je netko drugi vidi u toj neugodnoj situaciji. Ustvrdila je i da mu nije prijetila da će ga ugristi navodeći da ima AIDS, već da su u prostoriji za zadržavanje jedno drugom prijetili. No, Odvjetništvo nije povjerovalo njezinu kazivanju zbog iskaza drugih svjedoka i snimke nadzorne kamere City Centera, pa je sad čeka suđenje za razbojničku krađu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 15:45