MILAN ĐURANOVIĆ

FRONTMEN ČUVENOG SPLITSKOG ROCK BENDA OSUĐEN JER JE ISTUKAO BIVŠU ŽENU KOJA GA JE DOŠLA POSJETITI U ZATVOR 'Kravo, ubit ću te!'

 
 CROPIX

Dok se nalazio u zatvoru na splitskom Dračevcu, posrnuli gitarist i vokal sastava Ponoćni express, koji je bio vrlo popularan tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća, Milan Đuranović (54) zvani Mile, nije se libio “pokazati” sad već bivšoj supruzi Ines koja mu je došla u posjet, tko je “gazda”.

Tijekom razgovora u prostoriji za otvorene posjete i to u neposrednoj blizini pravosudnih policajaca, zaprijetio joj je: “Kad izađem iz zatvora ubit ću pet osoba, među kojima si i ti. Kravo, ubit ću te”, nakon čega ju je zgrabio preko stola i povukao za jaknu pa je nesretna žena udarila glavom o stol.

Pravosudni policajac je nasrtljivog glazbenika pokušao spriječiti dotrčavši mu s leđa. Iako ga je uspio uhvatiti oko vrata, Mile mu se otrgnuo te navalio dalje na ženu koju je udario dva puta šakom u glavu.

Pravosudni policajac je na kraju uspio svladati nesnosnog zatvorenika i izvesti ga iz prostorije, a žena je zadobila lakše ozljede u vidu otekline s ogrebotinom na desnoj strani lica i na nosnici te na lijevoj strani prsnog koša tzv. kontuzijski biljeg. Zbog svega navedenog, Đuranović je nedavno na splitskom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na sedam mjeseci zatvora, a ujedno mora platiti i 7299 kuna troškova sudskog postupka.

Đuranovićeva bivša družica s kojom ima troje djece ispričala je da se u inkriminirano vrijeme “Milan nadao izlasku iz zatvora, ali da mu je isti bio produljen”.

- Rekao je da se pomirio sa svojim životom i da će, kad izađe na slobodu, riješiti pet ljudi, među kojima i mene. I da će onda i sebi presuditi metkom u čelo. Na to sam mu rekla kako neće tako pred djecom razgovarati, na što mi je odgovorio da hoće i da sam mu dužna dovoditi djecu po sudskoj odluci. Objasnila sam mu da je on to svoje pravo izgubio pa se na to ustao sa stolice i preko stola me uhvatio za jaknu u predjelu prsišta. Pokušala sam se otrgnuti, ali nisam uspjela jer me Milan povukao prema sebi. Reagirao je pravosudni policajac, ali i drugi zatvorenici koji su uhvatili Milana i vikali da me pusti, ali on se nije dao - prisjetila se bivša supruga osumnjičenog koja je u tom zahvatu “zadobila ozljede nosa, desnog kapka i na bočnoj strani ispod grudnog koša”.

Pravosudni policajac G. A. koji je svjedočio ispadu zatvorenika prisjetio se susreta bivših supružnika čiji je maloljetni sin sve to gledao.

- U kratkom razgovoru došlo je do svađe između njih dvoje. Prednjačio je Milan koji je u jednom trenutku naglo ustao i rekao: ‘Kurvo, ubit ću te’. Gospođu je pokušao udariti. Prišao sam mu s leđa i uhvatio ga oko vrata, ali se uspio nekako otrgnuti i ženu udariti po licu. Ponovno sam ga uhvatio i pokušao spriječiti u daljnjem napadu, no on je ponovno uspio udariti gospođu koja je bježeći od njega pala preko stola. Milana sam na koncu svladao, srušio na pod i zadržao do dolaska svojih kolega – ispričao je pravosudni policajac.

Đuranović sve tvrdnje iz optužnice povezane s incidentom od tog 19. prosinca 2014. odbacuje.

- Taj dan, nekih 20 minuta prije posjeta, dobio sam uvjetni otpust iz zatvora. S bivšom suprugom sam se dogovorio da mi dovede kćer da joj priopćim tu vijest, ali ona je namjerno dovela nije. Pitao sam je zašto se ne pridržava sudske odluke, na što je rekla da neće. Nakon toga se ništa više ne sjećam. Inače, vezano za druge stvari, sve se može provjeriti kod dječje pravobraniteljice i socijalne službe. Bivša me provocirala. Od 90 posjeta, samo osam puta mi je dovela djecu. Djetetu je na godinu dana uzela mobitel kako mi se ne bi moglo javiti. Doživio sam živčani slom što mi je ta žena napravila od života - pojadao se optuženi Đuranović tužiteljima. A kobnog dana, ističe, supruzi ništa nije mogao kazati jer “nije imao prilike prigovoriti s obzirom na to da posjet nije trajao niti minut.”

Sjećam se jedino da je kazala da neće poštovati sudske odluke, a sljedeće čega se sjećam potom je da sam bio vezan na podu. Na teškim sam terapijama, odlazim psihologu i psihijatru - zaključio je Đuranović.

Sud je zaključio da je Đuranović, s obzirom na sve iskaze, postupao s izravnom namjerom odnosno da je bio svjestan svog protupravnog ponašanja.

Prilikom izricanja visine kazne, otegotne okolnosti su bile Đuranovićeva ranija osuđivanost čija kaznena evidencija od 2009. “vrvi” šarolikim spektrom (ne)djela od iznuda, utaja i teških krađa, preko krivotvorenja službene isprave, prijevara do ovjeravanja neistinitog sadržaja. Dok mu je olakotna okolnost činjenica da ima troje djece te da je u vrijeme počinjenja djela bio, prema vještaku psihijatru, smanjeno ubrojiv.

Inače, Đuranović je posljednji put punio novinske stupce u lipnju prošle godine zbog incidenta na trajektnom pristaništu u Segetu. Narušavao je javni red i mir tijekom nesuglasica s drugim vozačem prilikom ukrcaja na trajekt. A po dolasku policije, ni on ni kćer nisu prekinuli s nedoličnim ponašanjem jer su negodujući zbog policijskog postupanja, napali i policajce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:07