KAZNENA PRIJAVA

Gatara s Kvarnera proricala blagostanje ženi pa je opelješila, policija upozorava: ‘Ne vjerujte nadriliječnicima‘

Nakon što je prevarena 58-godišnjakinja shvatila da je ostala bez novca i nakita, gataru je prijavila opatijskoj policiji.

Ilustracija

 -/Wavebreak/Profimedia/-/wavebreak/profimedia

Mnogi ljudi se kod suočavanja s problemima okreću prema neobičajnim alternativnim metodama za koje smatraju da im mogu pomoći. U istu stvar počela je vjerovati i 58-godišnjakinja koja je na području Mošćeničke Drage upoznala osumnjičenu 55-godišnju gataru.

Tijekom razgovora joj je pojasnila što ju sve muči, a gatara je tada prepoznala priliku i ponudila joj svoje usluge i savjetovanje. Iskoristila je povjerenje i zdravstvenu situaciju 58-godišnjakinje kako bi joj danima gatala i proricala. Na meniju je bilo sve – od dobrog zdravlja do bogatstva i blagostanja.

Naravno, usluga "liječenja" je koštala, pa ju je odlučila naplatiti u novcu i nakitu, u vrijednosti više od četiri tisuće kuna. Nakon što je prevarena 58-godišnjakinja shvatila da je ostala bez novca i nakita, a zdravlje joj se nije popravilo niti joj je "bogatstvo stiglo na vrata", gataru je prijavila opatijskoj policiji.

Gatara je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare, a policija poziva građane da ne vjeruju lažnim iscjeliteljima, nadriliječnicima i svim ostalim osobama koje se služe lažima i primitivnim metodama kako bi ostvarili materijalnu korist na štetu naivnih i građana u potrebi.

Navode kako prevarene osobe nakon toga ne samo da budu psihički iscrpljene i svejedno ne mogu riješiti problem, već su vrlo često i materijalno oštećene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:40