RATNO PROFITERSTVO

GAVRILOVIĆ ZOVE PERKOVIĆA ZA SVJEDOKA Odvjetnici u kontaktu s Perkovićem, pitali ga je li kao pomoćnik ministra obrane imao saznanja o nabavci oružja

 Sandra Simunovic / CROPIX;

Obrana Đure Gavrilovića, vlasnika mesne industrije Gavrilović, kojem se sudi da je novcem koji je bio namijenjen za obranu Hrvatske 1991. i 1992. kupio tvornice Gavrilović, danas je na suđenju predložila da se kao svjedok obrane sasluša bivši čelnik jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi Josip Perković.

Saslušane Perkovića, koji je u Njemačkoj osuđen na doživotni zatvor zbog organizacije ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, predložili su Gavrilovićevi odvjetnici Rajko Čogurić i Šime Matak, a nakon što su preko Perkovićevog odvjetnika Ante Nobila ostvarili komunikaciju s Perkovićem.

Oni su ga upitali je li zbog funkcije koju je obnašao u inkriminirano vrijeme početkom Domovinskog rata, a kada je Perković bio pomoćnik ministra obrane zadužen za sigurnost, imao kakva saznanja o nabavci oružja u tim godinama te o ulozi Gavrilovića - na što je Perković odgovorio pozitivno, rekavši da ima takva saznanja.

O ovome i drugim dokaznim prijedlozima obrane, sutra bi se trebao očitovati USKOK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:31