POTRAGA ZA NAPADAČEM

'GDJE GOD SE OKRENEM, IMAM OSJEĆAJ DA ME NETKO PRATI' Pjevačici i TV voditeljici auto digli u zrak kao poruku njezinu bratu?

 facebook

Brojna obitelj Jerković iz Trstenika Nartskog kod Rugvice od petka navečer, kad je u njihovu dvorištu pakleni stroj uništio parkirani Peugeot 308 i oštetio još jedno vozilo te prozore na kući, živi u strahu.

Ušuljao se u dvorište

Zajedno s istražiteljima slažu mozaik da bi se otkrio napadač koji je toga dana između 15.10 i 22.05 sati ušao u njihovo dvorište, koje se nalazi uz autobusnu stanicu, stavio eksploziv pod vozilo i otišao.

Vlasnica automobila koji je “odletio u zrak” je Ilijana Jerković (31), svestrana djevojka koja trenutno radi u jednoj autoprijevozničkoj agenciji, a godinama se okušavala u estradnom svijetu. Bila je koreografkinja, TV voditeljica, ali i pjevačka nada koja je sudjelovala na raznim festivalima. Osvajala je, kako kaže, i nagrade, a tko bi mogao biti počinitelj kao i prave razloge podmetanja bombe pod njezino vozilo ne zna. Kaže da živi po pravilima, ne krši zakon te da se nikome nije zamjerila niti je primala ikakve poruke po kojima bi se dalo naslutiti da se nešto sprema.

Veliki stres

- Pod neopisivim sam stresom. Gdje god se okrenem, imam osjećaj da me netko prati. Tko god me pogleda, obuzme me osjećaj sumnje. U glavi mi odzvanja jačina eksplozije. I samo o tome razmišljam. Nitko mi nije prijetio. Ni s kim nisam u svađi. Tog dana došla sam s posla oko 15 sati. K meni je došao dečko i mislili smo ići u grad. Ali prevagnuo je umor jer zbog posla ustajem u pet ujutro pa smo gledali televiziju. Odjednom je eksplodiralo. Čuo se lom stakla. Četiri metra od mog auta uz sama ulazna vrata bila je moja majka. Mogla je nastradati. I mlađi brat je malo prije toga prošao dvorištem. Pa to je pokušaj ubojstva. Pogled na uništeni auto za koji sam krvavo radila, kao i na razbijene dijelove kuće koju su moji roditelji mukotrpno gradili boli. Ne osjećamo se sigurno. Jedino pitanje koje mi se mota po glavi je: ‘Zašto nama? Zašto meni?’ - govori za Jutarnji list Ilijana Jerković za koju, baš kao i za cijelu njezinu obitelj susjedi imaju samo riječi hvale.

Divni ljudi

Ipak, susjedi su uperili prstom u Ilijanina brata Iliju, za kojega kažu da je kršio zakon i bavio se mutnim poslovima poput šverca ilegalaca. O toj spekulaciji Ilijana ne zna ništa, tek kratko priznaje da je “njezin brat svojedobno imao posla s policijom, no o tome se u obitelji nikada nije pričalo”.

- Razmišljam o svemu, pa i o tome. Ali opet, želim vjerovati da je cijela situacija rezultat nečije pogreške te da nema veze s mojom obitelj. Da išta znam, svakako bih rekla jer mi je cilj zaštititi obitelj. Nakon ovog sam shvatila da sam okružena divnim ljudima koji su spremni pomoći. Hoće li policija riješiti slučaj? Cijeli život sam im stavila na dlan. Nemam tajni ni neprijatelja. Pozitivna sam osoba. Humanitarac sam i pomažem kad god mogu. Iz svijeta estrade sam izašla jer vidim da to nema veze ni sa čim.

Kako dalje

Da mi se ovo dogodilo prije pet godina dok sam bila plesno i glazbeno aktivna, ali ne i medijski eksponirana, posumnjala bih da je u pitanju nečija ljubomora i da je to osvetnički potez očajnika. Kako nastaviti dalje - pita se još vlasnica uništenog Peugeota, bez kojeg joj je jako teško ići na posao u Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:06