MAHAO ORUŽJEM

GENERALOV SIN IZA REŠETAKA Mario Korade trojicu zatočio u šumi, optužio ih da mu kradu drva

Nakon brojnih prijetnji počeo je mahati i oružjem, a jedan od trojice završio je u bolnici
 Krunoslav Pavlina/Cropix

Mario Korade (26), sin pokojnog umirovljenog generala Ivana Koradea, završio je u istražnom zatvoru nakon što je prijavljen zbog prijetnji, ilegalnog posjedovanja oružja te protupravnog oduzimanja slobode trojici muškaraca koje je zatekao kako sijeku drva njegovoj šumi, piše Novi list .

Korade, koji je već prijavljivan zbog nasilničkog ponašanja, naišao je na trojicu muškaraca dok je šumom šetao psa. Optužio ih je da mu kradu drva te u idućem trenutku potpuno pobjesnio. Nakon brojnih prijetnji počeo je mahati i oružjem, te ih svu trojicu, kako tvrde istražitelji, zatočio u šumi.

Jedan od napadnutih na kraju je završio u bolnici, da bi nakon toga sva trojica podnijela prijavu protiv Koradea.

Slučaj je preuzelo tužiteljstvo koje je od Županijskog suda u Zagrebu zatražilo da se nasilnom 26-godišnjaku odredi istražni zatvor kako ne bi ponovno divljao i prijetio. No, sudac istrage Krešimir Devčić nije prihvatio tu argumentaciju budući da Korade, iako sklon nasilnim ispadima, nikada zbog toga nije osuđivan. U svojoj kaznenoj evidenciji ima tek nasilničko ponašanje u obitelji.

Ipak, kako ne bi utjecao na svjedoke, a prije svega na svog prijatelja koji je također bio nazočan ovom incidentu, rasplet postupka čekat će u Remetincu.

Još nije sasvim jasno jesu li napadnuti muškarci doista krali drva u Koradeovoj šumi, navodi Novi list .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:08