UBOJSTVO U ISTRI

Glasno su se svađali danima, sve je kulminiralo u zoru: ‘Zvala sam joj muža, a on je u Ukrajini‘

Navodno je muškarcu s kojim je došla trebala pokazati smještaj za ljetovanje iduće godine

Stravičan zločin dogodio se pred jutro u Zakinjima nadomak Umaga. Istarska policija je, naime, oko 4.55 sati zaprimila dojavu umaške Hitne pomoći, da su intervenirali u apartmanu u Zakinjima, u kojem su pronašli teško ozlijeđenu 40-godišnju ženu iz Italije.

Unatoč intenzivnim naporima liječnika, nesretnica je preminula sat vremena kasnije, jer su ozljede, koje je imala, bile stravične.

- Policijski službenici na mjestu događaja obavljaju očevid i utvrđuju sve okolnosti događaja - kažu iz PU istarske.

Došla s prijateljem

Prema neslužbenim informacijama s mjesta događaja, navodno se radi o kaznenom djelu u apartmanu, u kojem su boravili gosti, 40-godišnjakinja s 30-godišnjim prijateljem, i oni su se kontinuirano, prethodnih dana, glasno svađali.

Kako doznajemo od osoba upućenih u problematiku, unatrag desetak godina, žena sa svojim suprugom dolazi na tu lokaciju na ljetovanje, pa se i sprijateljila s vlasnicima kuće. Nedavno je došla s deset godina mlađim prijateljem, također Talijanom, da mu pokaže apartman kako bi si iduće godine riješio smještaj i ljetovanje.

Probudila ih buka

- Pod stresom sam i šokirana. Zaspala sam, i negdje oko 2.30 sati noćas, probudila me buka u apartmanu iznad. Ona je vikala, ali nisam razaznala što točno govori, jer sam se taman probudila. Krenula sam polako po stepenicama gore jer sam bolesna, i tada sam čula strahovito lupanje i pucanje stakla.

Vidjela sam razbijena vrata i staklo posvuda, brzo je i Hitna došla. Zvala sam joj muža da požuri doći k nama, jer da se dogodila velika tragedija. Ostao je zatečen. I zamislite, tek za tri dana otprilike može doći, kao što je i prije predvidio, jer se, kako mi je kazao, zbog posla nalazi u Ukrajini - rekla je za Jutarnji kratko članica obitelji vlasnika kuće.

Iz PU istarske kažu da su uhitili 30-godišnjeg državljanina Italije, kojeg dovode u vezu s tom tragedijom, te da se on trenutačno nalazi na kriminalističkom istraživanju. Koji je bio okidač da svađa preraste u kazneno djelo zbog kojeg mu prijeti višegodišnji zatvor, još se uvijek utvrđuje. Također, nije još poznato ni je li u vrijeme zločina osumnjičeni bio pod utjecajem alkohola ili opijata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:53