PREBILI GA U SLAVONIJI

GLAVNI SUDAC NAPADNUT NA UTAKMICI 'Pretukla su me braća iz iste momčadi, udarali su me nogom u leđa i glavu'

 Emica Elveđi/CROPIX

ĐAKOVO - Prvo ga je jedan brat srušio na travnjak i dok je ležao na travi svom snagom ga udario nogom u leđa, a onda je na scenu stupio drugi brat i uputio mu udarac nogom u glavu. Vrlo brzo nakon toga stigao je još jedan udarac nogom u leđa od strane neidentificirane osobe. Braća su inače nogometaši niželigaša Rekorda iz Kondrića kod Đakova, a umjesto lopte meta njihovih kopački u subotu 16. svibnja u Kondriću bio je Tomislav Peter (19) iz Viškovaca, glavni sudac utakmice 2. ŽNL NS Đakovo između Rekorda i gostujućeg Ratara iz Piškorevaca. Sve to događalo se 15-tak minuta prije kraja susreta u kojem je Rekord gubio 1:0, a napad na suca bio je kulminacija napete atmosfere u kojoj su na suca bili „nabrijani“ i domaći i gosti. Napad na Petera kojeg smo opisali na početku teksta njegova je verzija ovog nemilog događaja, kakvih inače na seoskim utakmicama u cijelome svijetu ne nedostaje. Neposredan povod pak bila je jedna, prema domaćim igračima, kriva odluka glavnog suca.

- Na udaljenosti od oko17-18 metara od gostujućeg gola, njihov igrač odnosi loptu, a zatim domaći igrač udara gostujućeg i pada te svi traže prekršaj za domaćina. Bio sam na svega 2-3 metra od događaja i dobro sam vidio što se dogodilo te sam, budući da je lopta bila kod gostiju, pustio prednost - ispričao nam je Peter, kojega su potom domaći igrači okružili i počeli vrijeđati.

- Pokazao sam žuti karton domaćem igraču Ivici H., koji mi otima karton iz ruke, nasrće na mene i gazi me po stopalima, pa mu pokazujem crveni karton. U tom trenutku on me rukama gura i ja padam na tlo, a zatim me udara u punom zamahu nogom u leđa. Odmah zatim dobivam punom snagom udarac nogom u glavu od igrača Tihomira H., a potom još jedan udarac punom snagom nogom u leđa, ali nisam vidio od koga. Nakon toga dolaze moji pomoćnici te redarska služba koja udaljava igrače od nas. Došao je i delegat kojemu sam rekao da ne mogu nastaviti susret te sam označio prekid. I poslije je bilo prijetnji, uvreda..., ali više me nisu dirali. Policiju nitko nije zvao, pa ni ja, jer se iskreno u takvoj situaciji nisam snašao, no nakon utakmice otišao sam u policiju, a potom i na Traumatologiju u osječku bolnicu gdje su mi dijagnosticirane ozljede u predjelu vrata, zbog čega nosim ovratnik i leđa po kojima imam hematome - rekao je Peter, koji će cijeloga života pamtiti ovu utakmicu, ali nema namjeru odustati od suđenja kojemu se okrenuo prije dvije godine nakon što je prethodno igrao u mlađim kategorijama Croatije iz Đakova.

U izvješću koje su poslali NS-u Đakovo, iz NK Rekord navode da su problemi počeli u 49. minuti, kada su gosti postigli gol nakon prekršaja njihovog igrača, kojeg sudac nije dosudio. Za sporni događaj navode kako je „gostujući igrač napravio evidentan prekršaj nad našim igračem na oko 17 metara od svog gola, koji nije sudac svirao,“ a ono što je uslijedilo opisuju kao verbalni napad igrača Ivice H. na suca, a što je rezultiralo crvenim kartonom za njega.

„Tu je nastalo komešanje i guranje i glavni sudac se odjednom našao na travi. U toj gužvi ga je možda i netko lupio, ali se nije vidjelo tko. U tom momentu redari su trčali prema gužvi, gdje su odmah zaštitili suce i odmaknuli domaće igrače,“ stoji u izvješću iz Kondrića, odakle napominju i da se nakon što je odsviran prekid situacija smirila. Policija na utakmici nije bila, jer joj događaj nije prijavljen, a budući da su domaći procijenili da utakmica nije rizična.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 06:04