JELINIĆ DOBIO POZIV

GLAVNI UREDNIK NACIONALA ISPITAN U POLICIJI ZBOG AFERE SMS 'Nitko neće biti sretniji od mene ako ovaj razgovor pridonese njihovom uspješnijem radu'

 
Berislav Jelinić
 Goran Mehkek / CROPIX

Glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić ispitan je danas prijepodne u policiji, javlja Nacional. Glavnog urednika spomenutog tjednika tijekom jutra su kontaktirali iz Ravnateljstva policije i zamolili da dođe na informativni razgovor.

Policija je pozvala Jelinića temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu vezano uz tekst koji je objavljen u prošlotjednom Nacionalu o aferi SMS, a u kojem su otkriveni transkripti koji objašnjavaju tko su žene koje su špijunirali potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, njegov brat Jozo, te Blaž Curić i Franjo Varga.

Jelinić se odazvao pozivu iz Ravnateljstva policije i sat vremena odgovarao na pitanja dvojice policijskih službenika u policijskim prostorijama u zagrebačkoj Kustošiji.

Kako piše Nacional, policajce je zanimalo tko je izvor informacija.

"Ne mogu otkrivati detalje razgovora, jer su sukladno Zakonu o kaznenom postupku izvidi tajni. Nisam odao izvor informacija. Razgovor je bio sadržajan. U jednom dijelu diskutirali smo o širem kontekstu afere SMS. Iznio sam im svoje mišljenje o tome. Načelno, dobro je da institucije rade svoj posao. Za razliku od nekih, koji se žale da im institucije udaraju na obitelj i intimu, nemam nikakvih primjedbi na postupanje institucija. Dobro je da unutar njih postoje profesionalni refleksi, nitko sretniji od mene ako će i ovaj razgovor pridonijeti njihovom uspješnijem radu. Možda je mali problem tek u tomu što kao novinar moram čuvati svoje izvore, čak i revnije no što oni trebaju čuvati tajnost svojih izvida", poručio je Jelinić, a prenosi Nacional.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:44