NEPOSTOJEĆI DUG

Godinama iznuđivao upola mlađeg muškarca

Rijeka, 171215.Nastavak jucerasnjih privodjenja gdje su policija i USKOK proveli akciju suzbijanja zloupotrebe droge koja je rezultirala sa vise od 20 privedenih osoba.Foto: Sergej Drechsler / CROPIX
 Sergej Drechsler / CROPIX / Novi list / CROPIX

Policijski službenici Policijske postaje Delnice, završili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude. Policija ga sumnjiči da je tijekom 2011. godine pa do 12. siječnja 2016., s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, uputivši ozbiljne prijetnje 31-godišnjem hrvatskom državljaninu i njegovoj obitelji zbog nepostojećeg duga, od njega iznudio novac i nekretnine u vrijednosti više desetaka tisuća kuna. Zbog počinjenja spomenutog kaznenog djela iznude, predan je pritvorskom nadzorniku.

Nakon okončane policijske istrage 65-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a jučer prijepodne priveden i na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo.

No, tužiteljstvo nije predložilo njegovo pritvaranje, tako da nakon ispitivanja nije priveden dalje sucu istrage, već je pušten da se u daljnjem postupku brani na slobode. Ali, kako neslužbeno doznaje Novi list , određena mu je mjera opreza, zabrana približavanja žrtvi iznuđivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 22:24