NAJMANJA MOGUĆA KAZNA

GODINU DANA ZATVORA ZA OCA KOJI JE UBIO SVOJU TEŠKO BOLESNU KĆER Slučaj koji je potresao Hrvatsku

 CROPIX

SISAK - Županijski sud u Sisku proglasio je krivim Josu Gregurića (57) iz Siska zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva svoje kćeri Marijane u listopadu prošle godine. Osuđen je na dvije godine, odnosno na djelomičnu uvjetnu osudu, prema kojoj će jednu godinu provesti u zatvoru, a drugu će biti na uvjetnoj slobodi, uz rok kušnje od tri godine.

'MRTAV SAM OTKAKO SE MARIJANA RAZBOLJELA. MOJA TUGA JE NEIZDRŽIVA' Potresna ispovijest oca koji je prekratio muke kćeri

Sud je, kako je obrazložila predsjednica sudskog vijeća Melita Avedić, Gregurića osudio na najmanju moguću kaznu zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva.

Nepobitno je utvrđeno da je Joso Gregurić ubio svoju kćer Marijanu davanjem neutvrđene količine tableta koz sondu za hranjenje, te rezanjem krvnih žila u jami lakta lijeve ruke. Također je nepobitno utvrđeno da je uzrok smrti Marijane Gregurić iskrvavljenje, potpomognuto predoziranjem tabletama.

Isto je tako nesporno da je ubijena Marijana tri godine bila u komi i vegetirala, te da je riječ o velikoj obiteljskoj tragediji, naglasila je sutkinja Avedić dodajući kako naši zakoni ne poznaju ubojstvo iz milosrđa i te da je kaznu zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva nemoguće izbjeći.

Zbog brojnih olakotnih okolnosti sud je donio najblažu moguću kaznu, jer nema veće kazne od one koju izdržava Joso Gregurić, nesretni otac koji je usmrtio vlastitu kćer, želeći je osloboditi muka.

Osuđeni Gregurić ponovio je da se ne sjeća događaja iz noći ubojstva, odnosno da se ne sjeća ničega što se događalo nekoliko dana prije i nekoliko dana nakon ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:28