UBIJENI NA POSLU

Godišnjica tragedije u Đakovu: Otkrivena spomen-ploča za ubijene iz Centra za socijalnu skrb

‘Nikada nećemo zaboraviti svoje kolege, a spomen-ploča je na ulazu da ih se i svi oni koji ulaze u Centar prisjete‘
Centar za socijalnu skrb, Đakovo
 Vlado Kos/Cropix

U povodu prve godišnjice tragedije na ulazu u Centar za socijalnu skrb u Đakovu, u kojem je na radnome mjestu ubijena socijalna radnica Blaženka Poplašen i teško ranjen pravnik Ivan Pavić, koji je nakon dva tjedna umro, u četvrtak je otkrivena spomen-ploča.

Spomen-ploču su otkrili nećak Blaženke Poplašen i brat Ivana Pavića. Zbog epidemije koronavirusa, spomen-ploča je otkrivena u tišini, bez većeg okupljanja.

Prisjećajući se tragedije prije godinu dana, ravnateljica Centra Dubravka Petrović je rekla kako je 9. srpnja dan kada se taj centar i svi socijalni radnici u Hrvatskoj prisjećaju tragičnog gubitka dvoje kolega.

"Nikada nećemo zaboraviti svoje kolege, a spomen-ploča je na ulazu da ih se i svi oni koji ulaze u Centar prisjete, da se ne zaboravi i da se nikada više nigdje nešto takvo ne ponovi", rekla je Petrović.

Ravnateljica i djelatnici đakovačkog Centra za socijalnu skrb posjetili su i posljednja počivališta dvoje kolega u koje je pucao Đakovčanin Andrija Drežnjak, i sam korisnik tog centra. On je u drugoj polovici lipnja nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Osijeku osuđen na 40 godina zatvora.

Nakon tragedije, đakovački Centar za socijalnu skrb dobio je na ulazu metal-detektorska vrata, a dodatna je zaštita što i zaštitar, koji je u tom centru dobio veće ovlasti, pregledava stranke ručnim detektorom.
Centar danas nije radio sa strankama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:38