BESRAMNI ZVONKO I BRANKO

GOLAĆ IZ ZADRA OSAM MJESECI BIO NA TJERALICI Zvonko se potpuno gol kupao pred djecom, ali policija ga nikako nije uspjela pronaći

 Jutarnji list

Zadranin Zvonko K. (58) punih osam mjeseci nalazio se na tjeralici jer se prije četiri godine u jeku sezone, u društvu prijatelja, kupao gol na javnoj plaži u Zadru.

Za razliku od njegova prijatelja Branka koji je odmah priznao grijeh pa je novčano kažnjen zbog prekršaja iz domene javnog reda i mira vrijeđanjem moralnih osjećaja građana, Zvonko K. je od tada nedostupan.

Obzirom na protok vremena, na Prekršajnom sudu u Zadru nedavno se odustalo od progona jer je, zapravo, nastupila zastara.

Sparnog 23. kolovoza 2011. godine oko 10 sati Zvonko je s prijateljem Brankom došetao na plažu u zadarskoj Vidovićevoj ulici. Činjenica da plaža nije nudistička kao i da je prepuna obitelji s djecom, nije ga spriječila da se skine i da šeta žalom ‘kao od majke rođen’. Šetao se, kupao i sunčao više od sat vremena no ubrzo je na poprište nudizma pristigla policija.

Branko je priznao grijeh i platio novčanu kaznu, no do Zvonka prekršajni nalog nikako nije uspio pristići s obzirom na to da su se dostave s njegove adrese stanovanja vraćale s naznakom da je otputovao.

Zadarski Prekršajni sud je stoga za njim u veljači ove godine raspisao potragu no na sud je ubrzo od policije pristigla obavijest da “isti na prijavljenoj adresi zapravo ne stanuje od 1995. godine te da se odselio s obitelji u Oakland na Novi Zeland te da se nemaju namjere vraćati”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 20:34