INTERVENCIJA

Gorjeli automobili nadomak Brdovca: Vatrena stihija zahvatila Audi A3, Passat i Mercedesov kombi

Požar je uništio kombi Mercedes sprinter, Audi A3, VW Passat, te garažu
 DVD Šenkovec

Svega sedam minuta od dojave, vatrogasci DVD Šenkovec zajedno sa svojim kolegama iz Zdenaca Brdovečkih bili su na mjestu buktinje u Gornjem Laduču nadomak Brdovca gdje je sinoć oko 23 sata došlo do požara nekoliko vozila. Vrlo brzo požar je stavljen pod kontrolu iako je već bio u razbuktaloj fazi a vatrogasci su se tom prilikom susreli i s dodatnom opasnošću – u garaži u vlasništvu 52-godišnjaka su bili skladišteni brojni zapaljivi materijali od plinskih boca i salonit ploča do stiropora, kanti s bojom i građevinskih strojeva.

Vatrena stihija pričinila je veliku materijalnu štetu. Uništila je kombi Mercedes sprinter u vlasništvu gazde imanja te Audi A3 u vlasništvu 23-godišnjakinje, a unatoč promptnoj vatrogasnoj intervenciji, vatru nije izbjegao ni VW Passat te susjedna garaža 75-godišnjaka.

- Požar se počeo prenositi na susjedni objekt tako da smo se prvo posvetili sprječavanju širenja požara na okolne objekte i na automobil parkiran pored garaže kojem nažalost nije bilo spasa. Okolni objekti koji su se nalazili vrlo blizu garaži su sačuvani od dodatne štete koja je mogla nastati. Na sinoćnjoj intervenciji je bilo ukupno 16 vatrogasaca – kažu iz DVD Šenkovec.

image
DVD Šenkovec
image
DVD Šenkovec
image
DVD Šenkovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:10