ŽRTVA DIGITALNIH LOPOVA

Gospođa (63) za desetke tisuća kuna kupila kriptovalute. Šokirala se kad je saznala istinu...

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja
Bitcoin prevara, Ilustrativna fotografija
 Jaap Arriens/AFP

Kupovina kriptovaluta dosta je popularno ulaganje u posljednje vrijeme, ali, čini se, i dosta dobar obrazac po kojemu operiraju odredi digitalnih lopova. Posljednji slučaj zabilježen je u Karlovcu.

Policija je u svojem redovitom priopćenju jutros javila da im se na meti našla 63-godišnja gospođa koja je ostala bez značajnog iznosa.

- Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 63-godišnjakinje da je putem internetskog obrasca nepoznatim osobama uplatila više desetaka tisuća kuna za kupnju kriptovaluta te je naknadno saznala da se radi o prijevari. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja - kažu u priopćenju.

Iz policije ponovno upozoravaju građane na oprez te preporučuju da se na njihovim stranicama "MUP-a - Internet prijevare" informiraju o svim vidovima računalne sigurnosti, kako se zaštititi u domeni interneta, odnosno gdje pronaći korisne informacije kako se obraniti od virtualnih, ali nevjerojatno moćnih internetskih zlonamjernika i napasnika, gdje pronaći razne informacije o njima te kome se obratiti za pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. listopad 2021 08:50