DOLIJALA

GOSPOĐA UKRALA DVA SKUPOCJENA PSA Kleptomanka si prisvojila štene minsterlandera i robustnog pikardijskog španijela koji se prodaje za tisuću eura

Pikardijski španijel i mali minsterlander
 Profimedia

Istarska policija dovršila je istragu protiv 43-godišnje žene iz Pule koja je prošle godine ukrala dva psa istom 42-godišnjem vlasniku.

Policija je utvrdila kako je 43-godišnjakinja na parceli između stambenih zgrada u Ulici Valsaline i Veruda najprije u svibnju prošle godine provalila u pseći boks i ukrala muškog pikardijskog španijela, a potom u srpnju iste godine s istog mjesta odvela i ženku malog minsterlandera, ukupno vrijednih nekoliko desetaka tisuća kuna.

Kradljivica pasa dosad nije imala problema s policijom. Muški španijel je pronađen, ali se još ne zna što se dogodilo sa ženkom malog minsterlandera.

Pikardijski španijel je robustan i energičan lovački pas specijaliziran za lov na patke i guske iz močvara, a mali minsterlander potječe od križanja njemačkog dugodlakog ptičara i bretonca.

U slobodnoj prodaji štene malog minsterlandera se može naći za 1600 kuna. Pikardijskog španijela malo je teže naći u slobodnoj prodaji, ali cijena koker španijela vrti se od 2500 do 7000 kuna, ovisno o podrijetlu pasmine koja između ostalih može biti engleska, američka ili poput picarda, iz Francuske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:00