TUŽAN USKRS

Građani se spontano okupljaju ispred Klaićeve i pale svijeće, ostavljena je i potresna poruka

Strašan slučaj iz Slavonije šokirao je cijelu Hrvatsku, a nažalost, na sam Uskrs, oko 15.30 stigla je vijest koja je rastužila cijelu državu
Klaićeva bolnica
 Damjan Tadić/Cropix

Nedugo nakon što je objavljena tužna vijest da je teško pretučena djevojčica iz okolice Nove Gradiške preminula, građani su se počeli spontano okupljati ispred bolnice u Klaićevoj i paliti svijeće.

Na ogradi ispred bolnice ostavljena je i srcedrapajuća poruka na kojoj piše:

- Malena, ti si naša princeza, naša djevojčica i mi te volimo. Mi smo svi tvoji roditelji i u našim si srcima. Ovoga Uskrsa u našim si molitvama. Ozdravi. Voli te tvoja majka - cijela Hrvatska.

image
Poruka ispred bolnice

Kraj poruke stoji i plišani medvjedić s krunicom.

image
Svijeće ispred Klaićeve bolnice
Damjan Tadic/Cropix
image
Svijeće ispred Klaićeve bolnice
Damjan Tadic/Cropix
image
Svijeće ispred Klaićeve bolnice
Damjan Tadic/Cropix

Strašan slučaj iz Slavonije šokirao je cijelu Hrvatsku, a nažalost, na sam Uskrs, oko 15.30 stigla je vijest koja je rastužila cijelu državu.

- S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvijestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerma i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno u 15:20. Počivala u miru, stajalo je u kratkom priopćenju iz Klaićeve.

image
Svijeće ispred Klaićeve bolnice
Damjan Tadic/Cropix

Samo dva sata poslije pred novinare je izašla i državna odvjetnica iz Slavonskog Broda koja je odmah rekla kako će se optužbe za majku prekvalificirati u kazneno djelo iz članka 120. Kaznenog zakona za koje se predviđa kazna od tri do 15 godina zatvora.

- S obzirom na novonastalu okolnost, doći će i do izmjene kvalifikacije kaznenog djela za koje se sumnjiči ženska osoba - rekla je Šmital dodavši kako će majku djevojčice teretiti za teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom.

Djevojčicu iz okolice Nove Gradiške je u srijedu ujutro u tamošnju bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo. Liječnici su pokušali reanimirati dijete, a s obzirom na težinu ozljeda u srijedu popodne su djevojčicu prevezli u Klaićevu. Ozljede su bile teške, posebno glave.

image
Svijeće ispred Klaićeve bolnice
Damjan Tadic/Cropix

Sumnja je da je djevojčica bila zlostavljanja od studenoga 2020. do 31. ožujka 2021. Za ostalo troje djece, izuzetih iz zajedničkog domaćinstva, sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

Obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata novogradiškom Centru za socijalnu skrb. Dijete je bilo kod udomitelja više od godinu dana, a Centar ga je na zahtjev roditelja vratio u biološku obitelj.

Ravnatelj tog Centra Branko Medunić je smijenjen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:34