NESREĆA U VINKOVCIMA

GRAĐANI ZBOG NAPADNUTE DJEVOJČICE NAGANJALI VLASNIKA STAFORDA 'Svi smo plakali, a ona je, sva u krvi, govorila da pas nije ništa kriv'

 Jure Mišković / CROPIX

Oštećena hrskavica i gotovo kompletno zguljena koža s nosa 10-godišnje L. P. epilog su napada stafordskog terijera na nju koji se dogodio u ponedjeljak oko 10.30 sati u vinkovačkom naselju Lapovci. Iako se u prvi tren činilo da je pas djetetu odgrizao pola nosa, utvrđeno je da ipak nije došlo do tako stravične ozljede. Slučaj istražuje Općinsko državno odvjetništvo.

- Cijelu noć nismo spavali od brige, no liječnici su nam rekli da bi sve trebalo biti u redu i da će sve zarasti - rekao nam je D. P., otac 10-godišnjakinje, koja je nakon napada bila vrlo prisebna.

- Otišla je do trgovine i potražila pomoć, pri čemu je trgovkinjama dala moj broj telefona, a da niti jednom nije zaplakala. Kada sam došao, prvo je pitala za mamu, seku i bracu - rekao nam je otac djevojčice i dodao da su ozljede još uvijek svježe. Curica će biti pod nadzorom liječnika na Odjelu otorinolaringologije. Trgovkinje koje su joj pomogle rekle su nam da su plakale kad su vidjele curicu i njezine ozljede. Hlače su joj bile poderane na koljenima iz kojih je također curila krv, jer je vjerojatno pala na pločnik. No, ona nije ni suzu pustila.

- Nekoliko je puta ponovila da pas i čiko nisu krivi, da ga je ona samo htjela podragati kao što je to činila i ranije - kažu prodavačice. Incident se dogodio nedaleko škole iz koje se curica vraćala kući, a ispred trgovine su se zatekla i dvojica Vinkovčana.

- Kada su rekli što se dogodilo, pitao sam gdje je pas i vlasnik. Onda je netko pokazao u smjeru škole, kazavši da odlazi s mjesta događaja. Prijatelj i ja smo krenuli za njim. Rekli smo mu da se vrati, a on nas je poslušao. I na njemu se vidjelo da je potresen - rekao nam je Ante Milošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:30