U CERNIKU

Građevinar neovlašteno zaposjeo zemljište i potom na njemu prouzročio štetu od 2,2 milijuna eura

Obrtnik je na zemljište bez znanja njegova vlasnika dovezao svoje strojeve i oštetio betonski plato te zatrpao nekoliko kanala i izvora vode

Ilustrativna fotografija

 OpenPhoto/Alamy/Profimedia

Čak 2,2 milijuna eura iznosi materijalna šteta koju je svojim potezima na Cerniku pričinio 60-godišnji obrtnik s područja PU primorsko-goranske.

Štetu je kao vlasnik građevinskog obrta pričinio jednoj šibenskoj tvrtki čije je građevinsko zemljište na Cerniku neovlašteno zaposjeo u veljači 2021. godine.

S protupravnim se radnjama prestalo u travnju ove godine kada je Služba općeg kriminaliteta riječke policije započela s kriminalističkim istraživanjem koje je danas rezultiralo kaznenom prijavom protiv 60-godišnjeg obrtnika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

- Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno kako je 60-godišnjak kao vlasnik građevinskog obrta s područja Primorsko-goranske županije, u razdoblju od veljače 2021. pa do travnja 2023. godine, neovlašteno zaposjeo građevinsko zemljište na Cerniku u vlasništvu tvrtke iz Šibensko-kninske županije, na koje je bez znanja vlasnika dovezao svoje građevinske strojeve (rovokopače, drobilice, kamione) radi obrade iskopanog materijala i tehničko-građevnog kamena - rekla je PU primorsko-goranska.

- Tako je dovoženjem, drobljenjem, separacijom, utovarom i odvozom teških građevinskih strojeva, gusjeničara i rovokopačima znatno oštetio betonski plato zemljišta, ali i zatrpao odvodni kanal oborinskih voda te druge kanale i izvore vode - dodala je PU primorsko-goranska te ustvrdila da pričinjena ukupna materijalna šteta premašuje 2.256.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:26