UDALJENI S DUŽNOSTI

GRAMZIVI POLICAJCI KRALI TIJEKOM OČEVIDA Prokockali su si karijere zbog 3.000 kuna

Zagreb, 190214.Policijski ocevid na adresi I Poljanice 11, gdje je doslo do ranjavanja jedne osobe vatrenim oruzjem, nakon cega je prevezena u bolnicu.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV

ZAGREB - Policajci Službe općeg kriminaliteta zanijemili su provodeći izvide temeljem prijave da je u stanu u Ivekovićevoj ulici tijekom policijskog očevida nestao novac. Utvrdili su da su dvojica njihovih kolega obavljajući posebne radnje u netom provaljenom stanu, bez razmišljanja doslovce prokockali svoje karijere kad su ionako pokradenog vlasnika stana, odlučili pokrasti dodatno!

Policijski dvojac je zbog krađe 'teške' oko 3.000 kuna, zaradio kaznene prijave te su zbog teže povrede dužnosti udaljeni iz službe.

Tog 30. siječnja oko 13 sati u Operativno-komunikacijski centar 41-godišnji vlasnik stana Ivekovićeve ulice uputio je poziv: "Provaljeno mi je u stan. Pokraden sam. Nema mi novac ni nakita!" Bio je to promptni poziv na mjesto događaja pa su policajci, uz prethodni naputak da ništa ne dira u stanu dok ne dođu na očevid, pristigli na poprište provale iza 15 sati.

- Dobar dan, vama je provaljeno? Vi ste zvali? Nemojte ništa dirati - rekli su policajci i krenuli oko 15,25 sati, po ustaljenom scenariju, vršiti očevid.

Za oko im je zapeo bunt novčanica odložen na ormariću u sobi. U sekundi je od njih prilika učinila lopova! Mislili su kako ionako pokradeni građanin tu krađu uočiti neće. Novac su bratski podijelili.

Po dovršetku očevida njih dvojica u zapisnik su unijeli kako je šteta veća pritom smatrajući kako će i ekstra ukradenih 3.000 kuna olako utopiti u masi. Ubrzo se vlasnik stana ponovno obratio policiji prijavivši upravo njihove kolege s očevida. Dvojica policajaca stisnuti pred dokazima, priznala su počinjenje teške krađe. Novac su morali vratiti, a 20.veljače privremeno su udaljeni iz službe.

Zanimljivo je, međutim, kako unatoč spornom događaju koji je uslijedio nakon što je dvostruko pokradeni vlasnik stana alarmirao policiju, ista nije našla za shodno u međuvremenu o događaju izvijestiti javnost, nego se tek na novinarski upit PU zagrebačka oglasila priopćenjem o događaju starom 21 dan!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 11:46