NEPOZNAT UZROK NESREĆE

GROMADA OD ŠEST TONA PALA S KAMIONA NA KRUŽNI TOK U OSIJEKU Golemi protuuteg velikog krana ispao je iz prikolice iako je bio osiguran

 
Ilustracija
 Ivo Ravlić/ilustracija/HANZA MEDIA

Nesvakidašnja prometna nesreća dogodila se u Osijeku kad je protuuteg koji održava ravnotežu dizalice pao s kamiona na cestu u kružnom toku. Na svu sreću, nitko nije stradao, piše Glas Slavonije.

Radi se o protuutegu visoke dizalice na kojoj ih obično bude četiri komada. Iako je gromada teška šest tona bila osigurana, iz nepoznatih je razloga ipak pala s kamiona na cestu u četvrtak u jutarnjim satima.

Vozač kamiona, kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, osjetio je kada je teški uteg pao s njegova vozila i odmah stao. Izašao je iz kamiona i stao pokraj utega da bi druge vozače upozorio na opasnost. Pozvao je policiju i kolege koji su kasnije bagerom uklonili uteg s ceste.

S obzirom da je on odradio sve kako je predviđeno zakonom, Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske, rekao je da nikakvu kaznu nije dobio.

Kazne od 5.000 do 15.000 kuna

Ako vozač koji je iza sebe ostavio predmete na cesti, bilo to u komadu ili rasipano, ode s mjesta događaja i ne pokupi što mu je ispalo - slijedi kazna. Za pravne osobe i fizičke osobe obrtnike predviđene su kazne od 5.000 do 15.000 kuna. U iznosu od 1.500 do 5.000 kuna kazne su za pravne osobe, a za vozača 1.000 kuna. Međutim, ako netko naleti na ono što je ispalo na cesti moguća su teška stradavanja pa i smrtne posljedice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:56