VATRENA STIHIJA

Grozna scena kod Velike Gorice: Vatra progutala kuću, umirovljenica u posljednji trenutak spašena

U zadnji čas je spašena vremešna vlasnica, a u tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do požara
Požar u u Petrovini Turopoljskoj
 JVP Velika Gorica

Zahvaljujući promptnoj intervenciji velikogoričkih vatrogasaca, jutros pred zoru u plamtećoj kući u Petrovini Turopoljskoj nitko nije ozlijeđen.

Naime, oko 5.15 sati u Petrovinskoj ulici je na još uvijek neutvrđeni način izbio požar na obiteljskoj kući 71-godišnje umirovljenice. Vatrena stihija se brzo proširila na cijelu konstrukciju te kompletno uništila dom. U zadnji čas je spašena vremešna vlasnica kuće, a u tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do požara.

A s obzirom na apel velikogoričkih vatrogasaca nakon intervencije, čini se da ključ problema leži u dimovodnom kanalu koji nije bio održavan.

image
Požar u u Petrovini Turopoljskoj
JVP Velika Gorica

- U kućanstvima koja se griju na kruta goriva postoji veća opasnost od nastajanja požara radi neodržavanja dimovodnih kanala, neodržavanja peći i grijalica te neodgovornog rukovanja istim. Čim zima pokaže svoje zube, to još više dolazi do izražaja i nažalost učestale su ovakve slike. Upozoravamo građane da pažljivo i odgovorno rukuju sa svojim pećima i grijalicama te ih konstantno održavaju da se izbjegnu nemili događaji. Današnja intervencija je srećom završila samo s materijalnom štetom, a malo je nedostajalo za koban ishod. Odgovornost prema sebi je odgovornost prema drugima - poručuju iz JVP Velika Gorica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:44