ENIGMA SE NASTAVLJA

Grozničava potraga za nestalim Matejem: U Beogradu ga traže sve raspoložive ekipe, objavljene dramatične snimke

Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. prosinca u Beogradu, kad je izašao iz kluba ‘Gotik‘ kada mu se gubi svaki trag

Potraga za Matejem

 Mreža za opasnost Srbije

Potraga za nestalim mladićem iz Splita, Matejem Perišem (27), traje danima i noćima, a u potragu su uključene sve raspoložive jedinice MUP-a Srbije, kao i pripadnici Mreže za opasnost Srbije (MZO Srbije), piše Blic.

Snimka večerašnje potrage pripadnika Mreže za opasnost čak i po nepristupačnom terenu, objavljen je na instagram profilu 192.

Kako se vidi na snimci, ekipa MZO Srbije spušta se pomoću užadi na nepristupačna mjesta u potrazi za nestalim Matejem.

Podsjećamo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. prosinca u Beogradu, kad je izašao iz kluba 'Gotik', a u međuvremenu se pojavilo nekoliko snimki koje, sumnja se, prikazuju upravo Mateja.

Hoće li snimke koje su se danas popodne pojavile, pomoći u rasvjetljavanju njegovog nestanka, zasad je neizvjesno, ali u svakom slučaju i one su putokaz policiji u potrazi - možda jedan od značajnijih koji se dosad pojavio.

Ambasada u kontaktu s ocem

Stjepan Glas iz hrvatskog veleposlanstva rekao je za Dnevnik HRT-a kako je odmah po primitku informacije o nestanku Mateja, Veleposlanstvo stupilo u kontakt s njegovim ocem.

- Stalno smo s njim u kontaktu, razmjenjujemo informacije. Jučer smo ga dočekali po dolasku u Beograd. Obišli smo mjesto događaja, sastali se, razgovarali smo s prijateljima njegovog sina. Koju god informaciju smo dobili, odmah je bila proslijeđena ocu, rekao je Glas.

Istaknuo je kako su vlasti vrlo otvorene što se tiče istrage.

- U kontaktu smo s nadležnim institucijama u Republici Srbiji. Imali smo sastanak u PU grada Beograda. Policija daje samo provjerene informacije. Uvjeravaju nas da je istraga u tijeku i da se čini sve moguće kako bi se Matej pronašao, rekao je.

Apel Matejeva oca

Matejev otac Nenad Periš je apelirao da se daju korisne informacije i da se ne manipulira snimkama jer u interesu je da se njegov sin nađe.

- Molim građane Srbije i sve one koji nešto znaju o tome da prijave, ako im je nezgodno i anonimno, da ubace u nečiji sandučić i napišu. svaka informacija u ovom mozaiku da se slaže, nadam se s pozitivnim ishodom na kraju, rekao je Nenad Periš za HRT.

Jer, nada se, netko je nešto morao vidjeti. Matej se tijekom noći nakratko odvojio od društva. Navodno postoji snimka nadzorne kamere na kojoj izlazi iz kluba i ide prema drugoj strani ceste na istočnoj obali Save. Prijatelji s kojima je bio tek su ga poslije počeli tražiti, nakon što su ustanovili da mu je jakna ostala u klubu, a mobitel isključen.

- Jedino što mogu kazati to je da naša policija i naši nadležni organi zaista rade sve. Već oni imaju neku skicu onoga što je moglo da se dogodi, ali moraju još mnogo truda, rada i energije uložiti, dati sve od sebe, da pokušamo tog mladića pronaći, rekao je ranije Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Klub iz kojeg je Matej Periš nestao nalazi se blizu ušća Save u Dunav. Upravo zato policija pretražuje obje obale rijeke.

- Dajemo ogromnu podršku upravo obitelji i samom ocu Mateja. Ono što imamo kao zadnje informacije, da je sve bilo u redu u samom klubu, da nije bilo incidentnih situacija, da postoji određeni nesporazum s ljudima koji su radili u samom klubu, ali da to nije bio povod da bi se nešto loše dogodilo, istaknuo je Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 03:26