KRIJUMČARENJE LJUDI

Gruzijac bez vozačke dozvole zatečen s kombijem punim ilegalaca koje je prevozio za novac

Lažnu ukrajinsku vozačku dozvolu nabavio u Zagrebu, kazneno prijavljen i pritvoren zbog krijumčarenja i krivotvorenja

Krijumčarenje migranata (ilustracija)

 Robert Fajt/Cropix

Brodskoposavski policajci jučer u ranim jutarnjim satima sasvim opravdano su posumnjali u sadržaj kombija mađarskih nacionalnih oznaka koji se kretao područjem Slavonskog Broda. Legitimirali su vozača i utvrdili da je riječ o 40-godišnjem državljanu Gruzije koji uopće nema vozačku dozvolu, a za prometovanje je koristio krivotvorinu Republike Ukrajine koju je nabavio prije toga na području Zagreba od nepoznate osobe.

A kad su potom policajci zavirili u kombi, imali su što vidjeti - više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku i koje je, sukladno prethodnom dogovoru opet s nepoznatim osobama, Gruzija preuzeo u kombi iz čistog koristoljublja. Plan je bio ilegalce dovesti do Zagreba. Ali su planove snima pomrsili policajci.

-Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima. Policijski službenici su osumnjičenog muškarca, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprava i kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predali pritvorskom nadzorniku - kažu iz PU brodsko-posavske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:59