KRIJUMČARI U ZATVORU

Gruzijci kombijem punim ilegalaca bježali policiji na autocesti A3, sletjeli su u odvodni kanal

Uhićeni dvojac je kazneno prijavljen za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj
Policija, Ilustracija
 Cropix

Nakon što su dvojica krijumčara iz Gruzije kod čvora Križ, bježeći pred policijom, sletjela u kanal s kombijem punim migranata, velikogoričko tužiteljstvo je protiv njih pokrenulo istragu, a istražni županijski sudac velikogoričkog suda im je odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bijega.

Državljani Gruzije stari 28 i 54 godine priuštili su pravu noćnu moru svojom vožnjom ilegalnim migrantima iz Bangladeša i Pakistana. Sve se odvijalo 30. lipnja nakon što su oko 3.50 sati na graničnom prijelazu Macelj ušli u Lijepu našu Opel Vivarom. Cilj im je bio, sumnjaju istražitelji, obaviti prijevoz ilegalaca s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi. Pa su na neutvrđenom mjestu, bez da su vodili računa o njihovoj sigurnosti, ukrcali strance u tovarni prostor kombija koji je bio bez sjedala i ugrađenih sigurnosnih elemenata, kao i bez otvora ili uređaja za dovod zraka.

Tako nakrcan kombi koji je poprilično potonuo dok su se vozili autocestom A3, uočili su kod prometnog čvora Križ u 6.20 sati policajci koji su kombi pokušavali zaustaviti zvučnom i svjetlosnom signalizacijom. No krijumčar ih je ignorirao sve dok, bježeći pred policijom, nisu sletjeli u odvodni kanal gdje su uhićeni uz uporabu sredstava prisile. Uhićeni dvojac je kazneno prijavljen za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:32