TEŠKA OZLJEDA

Gumenjakom se velikom brzinom zaletio u obalu jadranskog otočića, udarac ga odbacio na stijene

Očevidom je za sada utvrđeno teško tjelesno ozljeđivanje i značajna oštećenja nasukanog gumenjaka-glisera
Gumenjak se nasukao na nenaseljeni otočić Veli Paranak

Voditelj i vlasnik brodice J.L. jučer je tijekom dana teško ozlijeđen nakon što se njegov gumenjak nasukao na nenaseljeni otočić Veli Paranak. Čovjek je zadobio tešku ozljedu podlaktice, a dojavu o nesreći zadarska Lučka kapetanija zaprimila je oko 12.10 sati te su u akciju odmah uključene sve snage počevši od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru te resornog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U koordiniranoj akciji, nakon što je isplovila spasilačka brodica Kapetanije prema poziciji nesreće, na istu su 15 minuta nakon dojave ukrcani i djelatnici Hitne medicinske pomoći iz Mulina na otoku Ugljanu. A cijelo vrijeme trajanja akcije iz Kapetanije su s ozlijeđenim muškarcem koji je krvario jer je odbačen na stijene održavali telefonsku komunikaciju.

Oko 13 sati spasioci su došli na mjesto nasukavanja brodice te su ozlijeđenog voditelja ukrcali na spasilačku brodicu i krenuli prema Mulinama odakle je dalje, po djelatnicima Hitne medicinske pomoći, prevezen u zadarsku bolnicu.

- U okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, koji će biti nastavljen sukladno zdravstvenom stanju ozlijeđenog voditelja, za sada je utvrđeno teško tjelesno ozljeđivanje i značajna oštećenja nasukanog gumenjaka - glisera, kojim se voditelj, prema vlastitom iskazu, zabio u obalu otoka Veli Paranak, brzinom od oko 20 čv te je od siline udara izletio iz brodice na obližnje stijene. U trenutku nesreće, prema trenutno dostupnim informacijama, na brodici nije bilo drugih osoba osim voditelja, a na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša - priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Ujedno, Lučka kapetanija Zadar voditelju i vlasniku nasukane brodice, odredila je mjeru zabrane plovidbe i obavezu izvanrednog tehničkog pregleda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:24