UBIO TROJE DJECE

Haraldu Kopitzu određen istražni zatvor, a istraga protiv njega proglašena - tajnom

Njegov odvjetnik po službenoj dužnosti žalit će se na odluku suca istrage Županijskog suda u Zagrebu
Harald Kopitz
 Damir Krajač/Cropix

Nakon što je već dvije noći zaredom prenoćio u policijskim prostorijama na Oranicama, trostruki ubojica djece Harald Kopitz (56) doveden je danas pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu gdje mu je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, kako ne bi utjecao na svjedoke i zbog osobito teških okolnosti djela za koja ga sumnjiče.

Istraga je proglašena tajnom zbog toga što su oštećenici djeca.

Njegov odvjetnik po službenoj dužnosti žalit će se na odluku suca istrage.

- Po službenoj dužnosti sam morao prigovoriti takvom rješenju, kazao je odvjetnik Marko Ivica nakon što je sudac istrage Kopitzu odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela te posebno teških okolnosti zločina.

Na pitanje hoće li tražiti premještanje istrage u Austriju, čiji je Kopitz državljanin, kazao je da za sada to ne planira učiniti.

Dodao je da je Kopitz svjestan da "ako žalba ne prođe" neće uskoro izaći iz zatvora te da će tijekom postupka biti s njim u kontaktu i pripremati obranu.

Kazao je i da s okrivljenikom koji se i dalje brani šutnjom danas nije razgovarao, a to će učiniti kada dobije sudsku dozvolu za posjetu u istražnom zatvoru u Remetincu.

Tužiteljica Albina Tisenić kazala je da je sudac istrage odredio istražni zatvor po svim osnovama koje su zahtijevali, dodajući kako su zaključili da nema opasnosti od bijega jer je riječ o državljaninu "zemlje koja je članica EU, a u Hrvatskoj ima prijavljeno prebivalište".

Kako smo ranije danas objavili, Kopitzu, kojeg su stručnjaci okarakterizirali kao egocentrika, protekli dani pod budnim okom liječnika i policije od trenutka uhićenja nisu sjeli.

Negodovao je na bolničku hranu kao i na cijeli bolnički tretman, a smetale su mu i policijske lisice jer je smatrao da su mu bile previše stisnute i da za time nema potrebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:46