STRANAČKI NASILNICI

HDZ izbacio razbijače iz Mladeži HDZ-a, koji su za vikend pretukli mladića

HDZ izbacuje razbijače iz Mladeži koji su prošlog vikenda pretukli Marka Jovkovića te umalo pregazili četvero mladih ispred kluba Astralis
 SIPA/CROPIX

KARLOVAC - Vladimir Vogrinc i Danijel Trupković, dva člana HDZ-a koji su u noćnom klubu Astralis prebili 18-godišnjeg Marka Jovkovića što je razotkrio Jutarnji list, i formalno su izbačeni iz stranke.

- Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice na svom sastanku u 16 sati izbrisao je iz članstva gospodina Vladimira Vogrinca i gospodina Danijela Trupkovića. Bez obzira na razloge neprimjerenog ponašanja, spomenuti su nanijeli štetu ugledu Hrvatske demokratske zajednice - priopćio je Damir Jelić, karlovački gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora stranke te je dvojicu nasilnika prepustio "institucijama pravne države u koje ne sumnjamo da će profesionalno odraditi svoj posao".

Podsjetimo, treći "razbijač" i napadač na mladića, sin državnog tajnika Željka Goršića i njegov imenjak, iz stranke je izbačen prije dvije godine nakon poznatog demoliranja kluba "River pub" u centru Karlovca.

Sedišnjica stranke iz Zagreba je već u ponedjeljak ujutro, nakon što je Jutarnji list jedini objavio priču o napadu, zatražila brisanje svih izgrednika iz članstva. Policija je potvrdila da je intervenirala na događaju koji se zbio u noći sa subote na nedjelju, no zbog kriminalističke obrade još nije priopćeno kako će napad na Jovkovića biti okarakteriziran.

Mladež HDZ-a opet napada: Sin državnog tajnika MORH-a i vijećnik HDZ-a pretukli mladića

Zbog težine ozljeda koje je mladić zadobio, prijelom nosne kosti, potres mozga i brojne masnice po tijelu, sasvim je izvjesno da će protiv nasilnika biti podnesene kaznene prijave za kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda . Osim Marka Jovkovića HDZ-ov napadački trolist Goršić, Trupković i Vugrinc kobne su noći ozlijedili još nekoliko osoba, među kojima i Danijelu Lorković koja je umalo i smrtno stradala.

- Potrčala sam s društvom na parkiralište pokušavajući spriječiti napadače na Marka da pobjednu. Tada me je Željko Goršić oborio sivim Citroenom u kojem je bježao. Pala sam i isčašila ruku te ostala ležati na tlu. Da me jedan prijatelj nije podignuo u zadnji čas završila bih točno pod kotačima Goršićeva auta - ispričala nam je Danijela Lorković potvrđujući da je Goršić vozilom na isti način te noći oborio još tri osobe, o čemu je policija detaljno informirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:22