ODLUKA SUCA

HDZ-ov načelnik koji je mlatio vlasnicu kafića pušten da se brani sa slobode: Prijavljen je za - prekršaj!

Priveden je jučer zbog sumnje da je fizički i verbalno napao vlasnicu kafića u Severinu Ivu Milku Kramarić

Napad u Severinu

 Mojportal.hr/

Sudac Prekršajnog odjela Općinskog suda u Bjelovaru odlučio je da se Žarko Žgela, HDZ-ov načelnik općine Severin, brani sa slobode nakon što je jučer priveden zbog sumnje da je fizički i verbalno napao vlasnicu kafića u Severinu Ivu Milku Kramarić, piše portal 24 sata.

Dobio je zabranu prilaska kafiću ispred kojeg je mlatio vlasnicu. Prijavljen je za običan prekršaj. Puštena su i dvojica muškaraca koji su prijavljeni za narušavanje javnog reda i mira.

Sud je i njima odredio mjere opreza zabrane približavanja i posjećivanja ugostiteljskog objekta i zabranu približavanja s pet osoba.

O nemilom incidentu, koji se dogodio 9. srpnja u večernjim satima, svjedoče snimke nadzornih kamera, koje je policiji predala vlasnica kafića.

Policija je ranije u priopćenju navela da su trojica muškaraca narušavali javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način. Vrijeđali su vlasnicu revoltirani što ih djelatnica ne želi uslužiti pićem. Potom su na parkiralištu dvojica muškaraca koji su bili u društvu s Žgelom napali više osoba koje su stale u obranu vlasnice, a u međuvremenu je Žgela verbalno i tjelesno napao 28-godišnju vlasnicu.

Snimka nasilnog incidenta u kafiću

- Govorio je kako moje konobarice ne valjaju i da se one njima moraju podati. Isto tako mi je rekao da mu prepustim lokal ako ga ne znam voditi. Rekla sam mu da mi ne pada na pamet i ponovo ih zamolila da izađu van iz kafića. I onda su napokon izašli na terasu, a ja sam se maknula i čekala da se pokupe i odu - ispričala je među ostalim vlasnica Iva koja tvrdi da su je u kafiću vrijeđali i prolijevali piće.

Kada su oni izašli na terasu, došao je jedan mladić ispred lokala koji je htio popiti piće.

- Oni su automatski krenuli na njega. Unosili su mu se u facu i počeli ga tući. Tada su se u tučnjavu uključili još neki gosti kafića koji su zapravo mene branili jer su čuli i vidjeli što su mi sve govorili. U tom trenutku načelnik je nasrnuo na jednog dečka iz sela. Došla sam do njih i pitala načelnika: "Što to radite? Vi biste ovdje trebali biti neki primjer". On mi je na to opsovao i počeo vikati: "Znaš li ti tko sam ja? To je moje selo!". Kada sam mu na to rekla da ću ga staviti u novine, primio me za vrat. Odgurnula sam ga od sebe i maknula se pred terasu jer sam ga se bojala, a i znala sam da je tamo kamera. On je došao za mnom i krenuo me šamarati. Ja sam se micala u desnu stranu, a kada sam mu okrenula leđa, počeo me šakama udarati po glavi - prepričala je Iva Milka Kramarić i dodaje kako ga je onda muškarac, koji je bio s njim u društvu, strpao u auto i odvezao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 23:46