ŠOK U SLAVONIJI

HDZ-ovac prijavljen za seksualno zlostavljanje majke dvoje djece: ‘S mjesta načelnika neću odstupiti‘

Zoran Kontak rekao je za Novu TV da je "samoinicijativno podnio zahtjev za isključenjem iz stranke"

Zoran Kontak

 Vlado Kos/Cropix

Nakon što je zbog prijave za seksualno uznemiravanje koju je protiv njega podnijela 34-godišnjakinja izbrisan iz članstva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), načelnik općine Popovac u Osječko-baranjskoj županiji Zoran Kontak rekao je za Novu TV da je "samoinicijativno podnio zahtjev za isključenjem iz stranke".

- Zbog moralnih razloga ne želim biti na teret stranci u ovoj situaciji dok ne dokažem svoju nevinost - rekao je u petak Kontak te dodao da mu vodstvo stranke nije reklo da mora izaći iz stranke.

- Nema se tu što puno reći. Situacija koja se dogodila, ja sam s njim razgovarao telefonom i dogovorili smo se vrlo brzo, on je rekao da će se braniti i obraniti na sudu - rekao je Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije te predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije.

Kontak je rekao da s mjesta načelnika neće odstupiti te dodao da je to drukčije od napuštanja stranke.

- Ima razlike. Ja ću i dalje obnašati dužnost načelnika i obavljati svoj posao - ustvrdio je načelnik Popovca.

Podsjetimo, 34-godišnja djelatnica Općine Popovac ranije je Novoj TV rekla da se incident za koji je Kontaka prijavila policiji dogodio u prostorijama Općine.

- Počela sam raditi svoj posao. Nakon nekih sat vremena ugledala sam načelnika. Rekao je: ‘Dođi, trebaš nešto pomoći.‘ Otključao je vrata. Ušli smo unutra. On je zaključao vrata. Ja sam već tada bila u šoku. Pitala sam ga zašto je zaključao vrata. On je uzeo i počeo se skidati. Skinuo je hlače - rekla je 34-godišnja majka dvoje djece te dodala da joj je to bio četvrti dan na poslu.

- On me uhvatio za desnu ruku i povukao. Ja sam se uspjela nekako otrgnuti. Otključala sam vrata jer on nije imao vremena jer je držao hlače drugom rukom. Ja sam pobjegla van iza pošte - rekla je 34-godišnjakinja.

Žena je Novoj TV rekla da je nakon toga sa suprugom otišla na policiju. Tamo se pojavio i načelnik Kontak te se obratio njezinom suprugu.

- Rekao mi je da ima ženu i djecu. Pitao je kako mi to njemu možemo napraviti, on je nama puno pomogao, on je nama dao posao. Sve je to bila samo šala. Kao da su mu spale hlače: ‘Zar ne vidiš da same spadaju?‘ - rekao je ženin suprugu Novoj TV.

Kontak je nakon incidenta i prijave, a prije medijskog istupa koji se dogodio u petak negirao priču, a Nova TV navodi da je angažirao odvjetnika.

Žena koja Kontaka optužuje za seksualno uznemiravanje otišla je nakon incidenta na liječnički pregled. Liječnici su tada notirali da na desnoj nadlaktici ima otisak te je pokazivala simptome stresa i uznemirenosti.

Nova TV navodi da će ovaj slučaj završiti na sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:01