DRAMA U RUNOVIĆU

HEP-ovce HVATAO ZA MEĐUNOŽJE I PRIJETIO IM U ruci držao drveni kolac i psovao im majku jer su mu isključili struju: 'Nitko mi ništa ne može!'

Djelatnici HEP-a su protrnuli od straha i pobjegli glavom bez obzira
Osijek, 230315.Jutros oko 8 i 30 u svom odvjetnickom uredu ubijen je odvjetnik Vlatko Vidakovic javnosti poznat kao sudac iz serije RTL Sudnica. Policijski ocevid je u tijeku a u vrijeme ubojstva u uredu je bila i vjezbenica, kci odvjetnika Vidakovica. Na fotografiji: Policija odvodi kci ubijenog odvjetnika i poslovnog partnera Peru JuricaFoto: Emica Elvedji / CROPIX
 Emica Elvedji / CROPIX

Umirovljenik Ante Ljubičić (62) zvani Mornar iz Runovića, odlikovani sudionik Domovinskog rata, nepravomoćno je na splitskom Općinskom sudu osuđen na šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine. Njegov krimen datira od 14. travnja prošle godine kada je u 8 sati ujutro zaprijetio smrću trojici djelatnika HEP-a iz Imotskog, a jednog od njih je uhvatio i za međunožje.

Dok je u ruci držao drveni kolac debljine deset centimetara i dužine 1,5 metara, Ljubičić je trojici HEP-ovaca, koji su kod njegove kuće u mjestu Runovići uklonili priključak na električnu mrežu, vikao: "J.... vam mater! Odlazite od moje kuće i pustite me na miru! Sve ću vas pobiti ko zečeve! Ja za to imam papire i nitko mi ništa ne može. Bolujem od PTSP-a!"

Djelatnici HEP-a su protrnuli od straha i pobjegli glavom bez obzira. Prijavili su ga policiji pa je u konačnici Ljubičić optužen za prijetnje smrću službenoj osobi, a za što je predviđeno do pet godina zatvora.

Osim uvjetne osude, umirovljenik mora platiti i 500 kuna troškova kaznenog postupka.

"Izricanjem ovako odmjerene kazne mogu se ostvariti ciljevi specijalne i generalne prevencije i u dovoljnoj mjeri utjecati na okrivljenika da promijeni svoje ponašanje i suzdrži se od činjenja kaznenih djela, odnosno utjecanja i na sve ostale možebitne počinitelje ovakvih i sličnih kaznenih djela, ali i na svijest građana o pogibeljnosti kaznenih djela i pravednosti kažnjavanja njihovih počinitelja", navodi se u obrazloženju presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 23:42