VATRENA STIHIJA

HEROJ IZ KAŠTELA Ušao u zapaljenu kuću, iznio susjeda i spasio mu život

Primorski Dolac, 211014.Obiteljska kuca u Primorskom Dolcu izgorjela je nocas u potpunosti.Vlasnik kuce kolima Hitne medicinske pomoci prebacen je u splitsku bolnicu.Na fotografiji: izgorjela kuca. Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Cizmic / CROPIX

KAŠTELA - Obiteljska kuća u Primorskom Dolcu izgorjela je noćas u potpunosti, a vlasnik je kolima Hitne medicinske pomoći prebačen u splitsku bolnicu, doznaje se jutros u splitskom Vatrogasno-operativnom centru Split.

Vatra je planula u 22.40 sati u jednokatnoj obiteljskoj kući u zaseoku Balovi u kojoj je tada bio samo vlasnik, muškarac koji tu živi sam. Netko je od susjeda primijetio požar i ubrzo ušao unutra, te susjeda iznio van, dok su drugi hitno nazvali Centar 112.

Ubrzo je na požarište stiglo 11 vatrogasaca Dobrovoljnoga vatrogasnog društva (DVD) Kaštel Gomilica sa četiri vozila te je požar ugašen u 2,30 sati. Zapovjednik toga DVD-a Milivoj Taslak je za Hinu je rekao kako vjeruje da će vlasnik kuće biti dobro jer je na vrijeme izvučen iz kuće te da se eventualno "nagutao" dima.

"Na terenu su i dalje tri vatrogasna vozila bude li potrebe za novo gašenje. Šteta će najvjerojatnije biti velika s obzirom na to da je kompletna unutrašnjost prizemlja i kata izgorjela. Nije bilo lako gasiti. Morali smo paziti da se vatra ne proširi na druge objekte", kazao je Taslak.

Kako se očekuje, jutros će se na terenu obaviti očevid nakon kojeg bi se trebao doznati točan uzrok požara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 23:59