DRAMA KOD KNINA

HEROJSKI POTEZ PRISEBNOG VOZAČA Autobus pun školaraca planuo usred vožnje, sve ih je spasio

 Željko Huljev / Željko Huljev / Cropix

Na svježe rane bolnog sjećanja kada je Knin prije desetak dana potresla najveća tragedija koju Zvonimirov grad pamti kada je u slijetanju vozila u Krku poginula cijela obitelj Grizelj među kojom i dvoje male djece, današnji dan potvrdio je narodnu izreku kako jedna nesreća ne dolazi sama, pri čemu u tri izdvojena događaja s ukupno 43 osobe samo pukom srećom nitko nije smrtno stradao.

Najprije je ujutro nešto prije 7 sati na državnoj cesti između Kijeva i Vrlike šest osoba ozlijeđeno u lančanom sudaru osobnog vozila, tegljača s prikolicom i kombija, pri čemu su u osobnom vozilu koje se kretalo prema Kninu lakše ozlijeđene tri putnice, jedna teže ali izvan je životne opasnosti, a riječ je o medicinskom osoblju koje je u Knin putovalo na posao.

U istom sudaru ozljede vozača tegljača i kombija okarakterizirane su kao lakše.

Vrlo brzo potom je iz mjesta Radijevac kod Plavnog nešto prije 10 sati policiji stigla dojava kako je u u tamošnju rječicu Rajevac sletjelo osobno vozilo u kojoj je jedna osoba srećom zadobila lakše ozljede.

Dva sata potom novi posao za policiju i vatrogasce u mjestu Vrbnik nadomak Knina kada je na prometnici Knin-Drniš u vožnji planuo autobus Autotransporta-Šibenik u kojem je bilo 35 putnika, pretežito srednjoškolaca, koji tom linijom putuju u Šibenik na nastavu u drugom turnusu.

Vatra se pojavila u motoru i brzom reakcijom vozača putnici su napustili autobus nakon čega je vatrogasnim aparatom spriječeno širenje požara na ostatak autobusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:06