OPASAN TEREN

HGSS na Banovini tragao za troje nestalih u berbi kestena, jedna osoba pronađena mrtva

Potragu su otežavali mrak, niske temperature, gusta vegetacija i nepristupačan teren, ali i zaostala eksplozivna sredstva
 HGSS/Ilustracija

Osim što je opasna zbog još uvijek zaostalih eksplozivnih sredstava, berba kestena na području Banovine opasna je i zbog zapuštenih šuma i staza, pa su pripadnici HGSS-a u samo četiri dana tri puta išli u potragu za nestalima u šumi.

Hrvatska gorska služba spašavanja je 19. listopada primila dojavu o nestalom muškarcu koji je krenuo u berbu kestena na području Dvora te sela Javnice i Sočanice. Brza pretraga terena trajala je do 2 sata ujutro. U potrazi je bila angažirana i bespilotna letjelica MUP-a s termovizijom.

Potragu su dodatno otežavali mrak, niske temperature, gusta vegetacija i nepristupačan teren. Pretraga terena nastavljena je i u utorak, sve dok jedan od timova nije javio kako je pronađeno mrtvo tijelo nestale osobe.

U potragu su bili uključeni članovi HGSS-a iz Stanica Novska i Požega te jedan potražni pas iz HGSS Stanice Novska, vatrogasci iz DVD-ova, Divuša, Rujevac i Dvor, djelatnici MUP-a, lovci iz LD Jelen Divuša. 

Nekoliko dana ranije, 17. listopada, na telefon HGSS-ove stanice Novska stigla je dojava o nestaloj ženi koja se na širem području Hrvatske Kostajnice uputila u berbu kestena i nestala. Nakon što su timovi krenuli prema mjestu potrage, javljeno je da su mještani uspjeli naći osobu, neozlijeđenu.

Istoga je dana stigla dojava o još jednoj nestaloj ženi u mjestu Malička, u općini Topusko, koja se također uputila u berbu kestena i odvojila od grupe ljudi s kojima je bila u berbi. Na teren je u potragu izašlo devet članova HGSS-a Stanice Novska (ispostava Sisak), zajedno s djelatnicima MUP-a.

U potrazi je angažirana bespilotna letjelica MUP-a s termovizijom i helikopter MUP-a s termovizijom. U trenutku kad je helikopter nadlijetao područje potrage, stigla je dojava kako je nestala ženska osoba ipak uspjela samostalno izaći iz šume nekoliko kilometara dalje u selu Perna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2020 20:49