TRAGEDIJA U LICI

HGSS-ovci iz provalije izvlačili leš Nijemca: ‘Ovo mjesto prati loš glas već dugi niz godina‘

U stravičnoj prometnoj nesreći u mjestu Brušane na području Takalice nadomak Gospića život je izgubio 66-godišnji njemački državljanin
 HGSS Gospić

U stravičnoj prometnoj nesreći jučer popodne u mjestu Brušane na području Takalice nadomak Gospića život je izgubio 66-godišnji njemački državljanin nakon što je, pod nerazjašnjenim okolnostima, i zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom.

Tragedija se dogodila oko 14.25 sati na poznatom zavoju na cesti u smjeru Karlobaga, a obzirom da je tijelo nesretnog stranca odletjelo u provaliju pa je policija u pomoć, preko Županijskog centra 112 pozvala pripadnike gospićkog HGSS-a.

image
HGSS Gospić

Petnaestak spašavatelja je tijelo pronašlo 50-ak metara u provaliji ispod ceste te su nesretnog Nijemca izvukli pomoću užadi na cestu kako bi se mogao obaviti očevid.

Iz HGSS-a poručuju kako je spomenuti zavoj mjesto koje prati loš glas već dugi niz godina.

image
HGSS Gospić

- Moramo napomenuti da se na ovom mjestu svake godine događa nekoliko motociklističkih nesreća s istim uzrokom i nažalost istim ili vrlo sličnim posljedicama, uglavnom smrtnima. Radi se o spornom dugom desnom zavoju iz kojeg na istom mjestu, istom putanjom motociklisti izlijeću u provaliju ispod ceste i stradavaju. Motociklisti kažu kako je sporni zavoj nepravilnog luka odnosno u sredini zavoja isti se dodatno lomi i izaziva velike probleme u savladavanju, osobito za one kojima cesta nije poznata. Vjerujemo da se ovaj problem može riješiti ili barem smanjiti broj izlijetanja svjetlosnom signalizacijom prije zavoja, usporivačima na cesti, posebnoj zaštitnoj ogradi za motocikliste ili nekim drugim mjerama jer problem očigledno postoji - zaključuju HGSS-ovci.

image
HGSS Gospić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:31