KRIMINAL U DINAMU

Hoće li Vrbanović dobiti i četvrtu odgodu odlaska u zatvor - ovisi o liječnicima

Još se čeka mišljenje zatvorske bolnice o tome može li Vrbanović unutar zatvorskog sustava dobiti adekvatnu liječničku skrb nakon operacije koljena

Damir Vrbanović

 Vlado Kos/Cropix

Na zagrebački Županijski sud uskoro bi trebalo stići mišljenje zatvorske bolnice o tome može li se bivšemu izvršnome direktoru HNS-a Damiru Vrbanoviću liječenje nastaviti unutar zatvorskoga sustava ili je za primjereno liječenje nužan njegov boravaka na slobodi.

O tom mišljenju, kao što je to dosadašnja praksa pokazala, ovisit će odluka suca izvršenja hoće li nedavno ponovno operiranome Vrbanoviću četvrti put odgoditi odlazak na odsluženje trogodišnje zatvorske kazne ili ne. Iako mišljenje zatvorske bolnice nije obavezujuće za odluku suca izvršenja, ono se uglavnom smatra glavnim faktorom pri donošenju takvih odluka.

Vrbanović, koji je sa Zdravkom i Zoranom Mamićem te bivšim poreznikom Milanom Pernarom, pravomoćno osuđen na 3 godine zatvora zbog izvlačenja oko 117 milijuna kuna iz Dinama, nedavno je četvrti put zatražio da mu se odgodi odlazak u zatvor. Kao razlog je naveo zdravstvene probleme, kao i triput prije kada su mu sudovi odobrili odgodu. Konkretno, riječ je o problemima koljena koje je Vrbanović nekoliko puta operirao.

U zadnjoj molbi, podnesenoj 29. listopada, Vrbanović je naveo da se 2. studenog mora podvrgnuti još jednoj neodgodivoj operaciji nakon koje će trebati i rehabilitaciju. Operacija je u međuvremenu obavljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:49