STRAVIČAN SLUČAJ

Horor na sjeveru Hrvatske: Držao roba čak 28 godina, zlostavljao ga, tjerao na teški rad...

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv osumnjičenika (65) je podnesena kaznena prijava
Ilustracija, ropstvo
 Anan Kaewkhammul/Alamy/Alamy/Profimedia

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 65-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima, priopćila je PU koprivničko-križevačka.

Konkretno, privedenog se muškarca sumnjiči da je drugog muškarca punih 28 godina držao kao roba, zlostavljao ga i tjerao na teški fizički rad, a pritom ga držao u neljudskim uvjetima.

Preciznije, navodi policija, sumnja se da je osumnjičeni od 1993. godine do lipnja 2021. godine na svom poljoprivrednom gospodarstvu, iskorištavajući teške obiteljske prilike i životne okolnosti 66-godišnjaka, istoga fizički zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad oko brige sa stokom, poljoprivrednim poslovima i kućanstvu, bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uvjete i adekvatni prostor za život.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima iz članka 106. stavka 1. Kaznenog zakona, protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:40