PRIJETIO SMRĆU

Horor na Valentinovo: Muškarac iz Novalje istukao suprugu, nova drama uslijedila kad je došla policija...

Pri uhićenju policija je upoznala osumnjičenika s razlogom lišavanja slobode, a on je pokušao pobjeći

Ilustracija

 Vlado Kos/Cropix/Cropix

Služba kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske je kazneno prijavila DORH-u 54-godišnjaka iz Novalje za nanošenje tjelesnih ozljeda nevjenčanoj supruzi, u utorak, na Valentinovo, ali i za prijetnje smrću policijskom službeniku, upućene višekratno tijekom uhićenja.

U priopćenju Policijske uprave iz Gospića od četvrtka stoji da je tijekom kriminalističkog istraživanja potvrđena sumnja da je 54-godišnjak 14. veljače oko 21,50 sati u Novalji, pod utjecajem alkohola, verbalno i fizički napao nevjenčanu suprugu i tjelesno je ozlijedio.

Nakon toga, oko 22,20 sati žena je djelatnicima Policijske postaje Novalja prijavila nasilje u obitelji, te su oni došli na mjesto događaja i uhitili osumnjičenika.

Pri uhićenju, kako stoji u priopćenju, policija je upoznala osumnjičenika s razlogom lišavanja slobode, a on je pokušao pobjeći, odnosno udaljiti se s mjesta događaja.

Policajac mu je prvo izdao upozorenje da stane ili će, u suprotnom, nad njim biti uporabljena sredstva prisile, ali se 54-godišnjak oglušio na izdanu zapovijed. Tada je policajac upotrijebio sredstvo za vezivanje.

I nakon toga je nastavio pružati aktivni otpor i odbio je ući u službeno vozilo te se odgurivao nogama od vozila zbog čega je policijski službenik primijenio i tjelesnu snagu kao sredstvo prisile. Tada se uhićenik pokušao istrgnuti iz zahvata te je zajedno s policajcem pao na tlo, te su se pri tom i uhićenik i policijski službenik ozlijedili.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je "osumnjičenik policijskom službeniku u više navrata prijetio smrću".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2023 10:17