OBITELJSKO NASILJE

HOROR U DELNICAMA Otac mjesecima mlatio i maltretirao kćer, huškao na nju psa, prijetio joj: 'Dokrajčit ću ja tebe, lezbo!'

 Foto: iStockphotos/Getti Images

63-godišnji S.R. iz malog mjesta pored Delnica završio je u riječkom zatvoru nakon što je mjesecima fizički i psihički maltretirao svoju kćer te prijetio delničkim policajcima.

Kako piše Novi list , muškarac je 34-godišnju kćer s kojom živi u zajedničkom domaćinstvu tukao po glavi i tijelu kada bi se oglušila na njegove zapovijedi. Također, na nju je i puštao svog psa, huškajući životinju da je napadne. U policijskom izvještaju se navodi da je pas doista dva puta ugrizao ženu, od čega jednom za ruku.

Osim fizičkog, bilo je tu i puno psihičkog maltretiranja i vrijeđanja, otac je kćeri spočitavao da je 'lezba'.

Vrhunac maltretiranja bio je u srijedu navečer kad je agresivni otac, udarajući kćer po glavi, prijetio: 'Dokrajčit ću ja tebe!' Ovaj zadnji napad bio je rezultat kćerine namjere da proda terenski automobil koji je inače u njezinom vlasništvu.

No, agresivni muškarac nije svoje prijetnje usmjeravao samo prema kćeri. Naime, u Policijskoj postaji Delnice prijetio je i četvorici službenika koji su trebali obaviti pretragu u njegovoj obiteljskoj kući. On mi je zaprijetio da će 'letjeti u zrak' jer je u kuću postavio šest bombi.

Nakon policijske istrage i ispitivanja, nasilnik je priveden u ured Ksenije Zorc, sutkinje istrage Županijskog suda u Rijeci. Ročištu je prisustvovao i postavljeni mu branitelj, odvjetnik Pero Radić, a pritvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i bojazni da bi mogao ponoviti kazneno djelo. Određeno je i jamstvo od 80 tisuća kuna, javlja Novi list .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:46