OPAKI DJEDICA

Horor u Drnišu zbog banalne svađe prvih susjeda: Upaljenom motornom pilom pokušao mu otkinuti glavu!

 Željko Huljev/CROPIX

DRNIŠ - "Ajmo razlaz"- zagrmio je 72-godišni Ante V. nakon čega je ispred zaprepaštenih susjeda koji su u popodnevnim satima sjedili u hladovini svoje Rudarske ulice u Drnišu poredani na dvometarskom drvenom željezničkom pragu potegao konop motorne pile, upalio je, dodao gas i potom je u dva poteza prepilao.

Šokirani i prestravljeni susjedi prepuni odbačenog iverja sklonili su se na sigurno, pri čemu je na vjetrometini nasilnog drvojsječe ostao njegov prvi 38-godišnji susjed Dario M. koji ga je pokušao riječima urazumiti da se ostavi bezrazložne i sulude ubilačke namjere.

Vidno revoltiran pri tom je podigao broj okretaja na motornoj pili i krenuo lancem prema glavi mladića koji se izmicao i nekako dočepao drvenu letve s kojom je uspio onesposobiti "nervoznog susjeda u čemu su obojica u krajnje rizičnom susretu zadobilii srećom samo lakše tjelesne ozljede.

Horor događaj odigrao se na sred ulice u inače mirnoj četvrti grada,pri čemu su napadač i napadnuti mladić prvi susjedi u kućama jednoj nasuprot druge s brojevima 7. i 8.te je ispred svake postavljen "tzv."šveler" za sjedenje i razbibrigu u popodnevnim i vecernjima satima.

Prema službenom priopćenju policije,"drvosječa" Ante posegnuo je motornom pilom uzrujan glasnim razgovorima okupljenih,pri čemu su istražitelji napad okarakterizirali kao "napad bez posebnog povoda" nakon čega je priveden pritvorskom nadzorniku,te je danas tijekom jutra doveden sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku.

U nastojanju da pobliže doznamo informacije iz prve ruke, posjetili smo dom mladića, ali su nam njegovi ukućani kazali da je odsutan i da nemaju što za reći, te da je cijelai slučaj u rukama policije i istražnih tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:07